Συμβάλλουμε σε καλύτερες πόλεις
  • Σελιδοδείκτης
Συμβάλλουμε σε πιο ανθεκτικές πόλεις

Η ανθεκτικότητα στο χρόνο και τις φυσικές καταστροφές και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελούν σημαντικές προκλήσεις για τις πόλεις. Οι κατασκευαστικές μας λύσεις και τα συστήματά μας συμβάλλουν σε πιο ισχυρά και ανθεκτικότερα στο χρόνο κτίρια και υποδομές, ενώ ανταποκρίνονται στις  περιβαλλοντικές προκλήσεις, ιδίως σε ό τι αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων ή τη διαχείριση του νερού.

Η συμβολή μας

Βιώσιμες πόλεις δεν είναι μόνο οι πόλεις με πάρκα και κήπους που προστατεύουν το περιβάλλον. Είναι επίσης οι ανθεκτικές πόλεις που μπορούν να αντισταθούν τόσο στο πέρασμα του χρόνου όσο και τις φυσικές καταστροφές.

 

Για αυτό προσφέρουμε λύσεις για την κατασκευή κτιρίων και υποδομών που έχουν μακροβιότητα και προστατεύουν τους κατοίκους τους. Το σκυρόδεμα έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα: είναι ισχυρό, φυσικό και χωρίς ανάγκη συντήρησης, αντέχει στο πέρασμα του χρόνου.

 

Στην περίπτωση σεισμών, κυκλώνων ή διάβρωσης από θαλασσινό νερό, μπορούμε να ενισχύσουμε περισσότερο τη δύναμη και την αντοχή του με τα ειδικά μας προϊόντα ενισχυμένης απόδοσης.

 

Επίσης αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις και συστήματα δόμησης που βοηθούν στη διαφύλαξη του νερού και της ενέργειας, καθώς και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα:

 

  • Έχουμε βελτιώσει τις φυσικές θερμικές ιδιότητες του σκυροδέματος με τη σειρά σκυροδεμάτων υπερ-υψηλής απόδοσης, που προσφέρουν μέχρι και έξι φορές περισσότερη μόνωση από το παραδοσιακό σκυρόδεμα.

 

  • Επίσης προσφέρουμε το υδατοπερατό σκυρόδεμα Hydromedia™, το οποίο απορροφά τα όμβρια ύδατα και διευκολύνει τη φυσική απορροή τους στο έδαφος. Μειώνει τους κινδύνους για πεζούς και οδηγούς από λιμνάζοντα νερά σε ισχυρές βροχοπτώσεις.   
  • Σελιδοδείκτης
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.