Καινοτομία
  • Σελιδοδείκτης
Τσιμέντο

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής πρωτοπορεί στη διαφοροποίηση των προϊόντων τσιμέντου στην ελληνική αγορά. Προσφέρει μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες της ανά εφαρμογή.     

Σειρά Ενισχυμένων Τσιμέντων

Με την καινοτομία στο επίκεντρο της δράσης της για την ανάπτυξη υλικών και λύσεων για τον κατασκευαστικό κλάδο, η ΑΓΕΤ Ηρακλής εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομική τεχνολογία της χωριστής άλεσης στην παραγωγή του τσιμέντου. Αυτή υλοποιήθηκε στο εργοστάσιο Βόλου με την υποστήριξη του Τεχνικού Κέντρου της Lafarge και του Κέντρου Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας.   

 

Η χωριστή άλεση αυξάνει τη δραστικότητα του κλίνκερ, του βασικού συστατικού του τσιμέντου. Ως αποτέλεσμα, η σειρά ενισχυμένων τσιμέντων HeraclesTM Ενισχυμένο και BasisTM Ενισχυμένο σε σύγκριση με τα τσιμέντα συμβατικής τεχνολογίας προσφέρει στους πελάτες και τους τελικούς χρήστες αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνουν αξία στις εφαρμογές τους: αυξημένες αντοχές, καλύτερη εργασιμότητα, λεία τελική επιφάνεια. Είναι ιδανικά για τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες και για παραθαλάσσια μέρη, δίνοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε κάθε κατασκευή.

 

H επένδυση στο εργοστάσιο Βόλου για το έργο της χωριστής άλεσης ανέρχεται σε ύψους 2,1 εκατ. Ευρώ. Αυτή αφορά στην προσθήκη νέου και αναβάθμιση υφιστάμενου μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στις γραμμές άλεσης και αποθήκευσης τσιμέντου του εργοστασίου, ενώ σε δεύτερη φάση υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του έργου. Η καινοτομία της χωριστής άλεσης αναβαθμίζει τη μονάδα και τη θέση της τόσο ως προς την εσωτερική αγορά όσο και προς την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Σακευμένα προϊόντα

Η εταιρεία κυκλοφορεί ακόμη στην αγορά τα σακευμένα προϊόντα: AthlosTM, το οποίο είναι κατάλληλο για όλες τις γενικές οικοδομικές χρήσεις (κτίσιμο, σοβάτισμα, γέμισμα δαπέδων, κλπ) και HeraclesTM λευκό τσιμέντο για εφαρμογή σοβά (τελευταία στρώση), καθώς και για όλες τις εφαρμογές σκυροδέματος, που απαιτείται λευκό χρώμα. 

  • Σελιδοδείκτης

Έρευνα & Καινοτομία

Καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου Lafarge

Μάθετε περισσότερα για τα καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου Lafarge, σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Social Media
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.