Έρευνα & Καινοτομία
  • Σελιδοδείκτης
Καινοτομία

Η καινοτομία και η έρευνα είναι μοχλοί για την ανάπτυξη υλικών και των λύσεων ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να διασφαλίσουν την αποδοτικότητα των κατασκευών. Αναλύουμε τις ανάγκες της αγοράς ώστε να αναπτύξουμε νέες λύσεις που απαντούν σε αυτές τις συγκεκριμένες ανάγκες, δημιουργώντας αξία για τους πελάτες μας και ανάπτυξη για τη δραστηριότητά μας.

Καινοτομία στην Έρευνα και Ανάπτυξη

Η καινοτομία είναι στο επίκεντρο της δράσης μας, η οποία και υποστηρίζεται από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, το Κέντρο Ανάπτυξης Προϊόντων. Έχοντας μακρά παράδοση στην Ελλάδα (με το όνομα Ε.Κ.Ε.Τ.) ως ερευνητικό κέντρο, το Κέντρο Ανάπτυξης Προϊόντων είναι αφιερωμένο στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, συγκεντρώνοντας ερευνητές και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό από διάφορους κλάδους. Με εργαστηριακό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, είναι οργανωμένο γύρω από τρεις τομείς: Σκυροδέματος και αδρανών υλικών, Αναλυτικό χημικό εργαστήριο και Μικροδομή υλικών, ενώ είναι από τα πιο εξελιγμένα ευρωπαϊκά εργαστήρια σε δοκιμές τσιμέντου. 

 

Το Κέντρο Ανάπτυξης Προϊόντων είχε κεντρικό ρόλο στην προώθηση της ιδέας, ανάπτυξη και τελική δοκιμή με τους πελάτες μας της καινοτομικής διεργασίας της χωριστής άλεσης στην παραγωγή τσιμέντου που οδήγησε στο τσιμέντο αυξημένης δραστικότητας Heracles Ενισχυμένο και Basis Ενισχυμένο, με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Διαφοροποίηση

Η διαφοροποίησή μας στην αγορά καθοδηγείται από την καινοτομία. Έχουμε αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στο τσιμέντο, τα αδρανή υλικά και το σκυρόδεμα, που μας επιτρέπει να παρέχουμε στους πελάτες τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες που είναι μοναδικές στην αγορά. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής εμπειρίας, προσφέρουμε στην αγορά μια πρόταση προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας, που καλύπτει όλες τις εφαρμογές στον τομέα των κατασκευών, από τα πιο μεγάλα έργα υποδομής μέχρι εφαρμογές διακόσμησης.

 

Πέρα από την καινοτομία στα προϊόντα, έχουμε αναπτύξει λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένα τμήματα μιας κατασκευής, όπως θεμέλια, δάπεδα, τοιχοποιία ή προσόψεις. Οι λύσεις αυτές συνδέονται με ιδιότητες και πλεονεκτήματα ως προς το κόστος, την ανθεκτικότητα, τις αντοχές, τη μόνωση, την υφή των επιφανειών, την ευκολία κατά την εφαρμογή. Επιτρέπουν στους συνεργάτες μας, τεχνικά γραφεία και αρχιτέκτονες να ενσωματώσουν αυτές τις λύσεις κατά την αρχική φάση του σχεδιασμού των έργων τους.

Καινοτομία στο τσιμέντο: Ενισχυμένα τεχνικά
χαρακτηριστικά

Έχουμε πρωτοπορήσει στη διαφοροποίηση των προϊόντων τσιμέντου στην ελληνική αγορά, προσφέροντας μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες μας ανά εφαρμογή.     

 

Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά τσιμέντων αυξημένης δραστικότητας HeraclesTM Ενισχυμένο και BasisTM Ενισχυμένο, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καινοτομική τεχνολογία της χωριστής άλεσης στην παραγωγή του τσιμέντου.    

Καινοτόμα Σκυροδέματα Προστιθέμενης Αξίας

Οι πελάτες μας δεν αγοράζουν απλώς προϊόντα, αλλά τις ιδιότητές τους και τα οφέλη που αυτά αντιπροσωπεύουν. Καινοτόμες σειρές προϊόντων σκυροδέματος προστιθέμενης αξίας έχουν ως στόχο να φέρουν το κατάλληλο σκυρόδεμα για κάθε εργοτάξιο. Πρόκειται για τις σειρές προϊόντων Agilia®, Artevia®, UltraTM και HydromediaTM. Κάθε σειρά απευθύνεται σε συγκεκριμένες εφαρμογές, δίνοντας εξειδικευμένες λύσεις, που συμβάλλουν σε οικονομικά αποδοτικές και ανθεκτικές κατασκευές με υψηλή αισθητική και μοναδικό σχεδιασμό.

  • Σελιδοδείκτης

Έρευνα & Καινοτομία

Καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου Lafarge

Μάθετε περισσότερα για τα καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου Lafarge, σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών.

Social Media
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.