Τελευταία δελτία τύπου
  • Σελιδοδείκτης

Ημερομηνία 21/05/2015

Πρόγραμμα για την Υγιεινή Διατροφή από την ΛΑΒΑ στα σχολεία της Μήλου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε ένα ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Τρώω υγιεινά, νιώθω καλά!"  από τη ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική ΑΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου της Μήλου στις 29 & 30 Απριλίου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο και τα Λύκεια του νησιού.

Η ΛΑΒΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, αναλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης και βελτίωσης υποδομών που σχετίζονται με το Περιβάλλον, την Υγεία & Ασφάλεια και την Εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί σημαντικά προγράμματα όπως λ.χ. πέρυσι το πρόγραμμα για την «Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία και εισηγητή τον Μsc κλινικό διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή ως προϋπόθεση για την υγεία αλλά και τη σωστή πνευματική απόδοση των παιδιών και τη σωματική ανάπτυξη τους. Παρουσιάστηκαν οι αρχές της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς και η σημασία τους στην ανάπτυξη των παιδιών, καθώς τα διατροφοεξαρτώμενα νοσήματα και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας είναι μερικά από τα σημαντικά προβλήματα που μαστίζουν τις νέες γενιές στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από την παρουσίαση, η εκδήλωση περιελάμβανε διαδραστικό παιχνίδι με θέμα την υγιεινή διατροφή, συμπλήρωση ανώνυμου ατομικού ερωτηματολογίου, εξαγωγή και αποστολή συμπερασμάτων για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και εφήβων στους αρμόδιους φορείς για στατιστική μελέτη, καθώς και φύτευση λαχανικών σε έτοιμους σάκους εμπλουτισμένης ελαφρόπετρας για οικιακή χρήση «oikiaLAVA».

Για το πρόγραμμα συντάχθηκε  σε συνεργασία με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρία, ειδικό έντυπο που περιέχει βασικές συμβουλές και πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες. 

 

Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί για τα σχολεία της Νισύρου τον Σεπτέμβριο. 

Εργαλεία

Εγγραφείτε :
Μοιραστείτε :
  • Σελιδοδείκτης
test

Κέντρο εκδόσεων

Εκδόσεις από τον Όμιλο Lafarge

Κατεβάστε τις πρόσφατες εκδόσεις του Ομίλου Lafarge, οι οποίες εστιάζουν σε κύριες προτεραιότητές του όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η κοινωνική υπευθυνότητα και η καινοτομία.

Social Media
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.