Αεροδρόμιο Μυτιλήνης

 

Αεροδρόμιο Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης» - Ένα έργο για «απογείωση»

Με το δικό μας σκυρόδεμα και αδρανή υλικά, η Μυτιλήνη ανοίγει τα φτερά της και μας καλωσορίζει στο ανανεωμένο αεροδρόμιό της!

 

Είμαστε στην «καρδιά» του έργου και οι προσδοκίες έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα «ύψη».

Ο λόγος για την πραγματικά εντυπωσιακή αλλαγή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, ενός σχεδίου υψηλών απαιτήσεων, καθώς αναβαθμίζει συνολικά την εμπειρία του επισκέπτη με τον τριπλασιασμό των υφιστάμενων προσφερόμενων εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, η αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου θα αγγίξει το 185%, φτάνοντας τα 17.185 m2 , ενώ οι Σταθμοί Check-in θα αυξηθούν κατά 29%!

Το πλήρως ανανεωμένο αεροδρόμιο θα διαθέτει τις παρακάτω κτιριακές εγκαταστάσεις:

  1. Νέο τερματικό Σταθμό
  2. Νέο Πυροσβεστικό Σταθμό
  3. Νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων
  4. Νέο Χώρο Στάθμευσης Αεροσκαφών

Η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, παρούσα σε όλα τα μεγάλα έργα ανά την Ελλάδα, καλύπτει από την αρχή όλες τις ανάγκες του έργου, τόσο σε σκυρόδεμα όσο και σε αδρανή υλικά. Η μονάδα έτοιμου σκυροδέματος της εταιρίας στο νησί φροντίζει σε διαρκή βάση για την προμήθεια υψηλής ποιότητας υλικών. Μέχρι στιγμής, έχει προμηθεύσει πάνω από 10.000 μ3 σκυροδέματος υψηλής αντοχής στο παραθαλάσσιο περιβάλλον για την κατασκευή των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στόχος του έργου είναι το νέο αεροδρόμιο να αποτελέσει σημείο αξεπέραστης αισθητικής και παροχής υψηλών υπηρεσιών, τοποθετώντας το νησί μεταξύ των πιο αγαπητών για τους Έλληνες και για ξένους επισκέπτες.