Εξαγωγές ελαφρόπετρας

 

Θέση πρωτιάς για την ελληνική ελαφρόπετρα που κατακτά τις ξένες αγορές

Κατέχοντας την πρώτη θέση στις εξαγωγές παγκοσμίως, η ελληνική ελαφρόπετρα ταξιδεύει σε όλον τον πλανήτη και μας κάνει υπερήφανους. Δείτε εδώ τη διαδρομή της

Η ελαφρόπετρα ΛΑΒΑ, ένας απόλυτα φυσικός πόρος, πρωταγωνιστεί τόσο στην καθημερινή μας ζωή (στέγαση, μετακίνηση, διατροφή, ένδυση κτλ), όσο και σε βιομηχανικές δραστηριότητες (κατασκευές, καλλιέργειες, γεωτεχνικά έργα κτλ).

Αυτό το πορώδες και ηφαιστειογενές ορυκτό μπορούμε να το συναντήσουμε στη νησίδα Γυαλί, βόρεια της Νισύρου. Από αυτό το σημείο του Αιγαίου, το πολύτιμο ορυκτό ταξιδεύει κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, φτάνοντας στην Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Το ορυχείο ελαφρόπετρας της ΛΑΒΑ στο Γυαλί είναι μοναδικό στον κόσμο, τόσο λόγω των αποθεμάτων που διαθέτει όσο και της υψηλής ποιότητάς του, γεγονός που έχει φέρει το νησί στην πρώτη θέση στις εξαγωγές παγκοσμίως.

Με την παραγωγική ικανότητα του ορυχείου να αγγίζει τους 1.000.000 τόνους/έτος, ο όγκος  των εξαγωγών ξεπερνά το 90%. Παράλληλα, το ορυχείο στο Γυαλί έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων χωρητικότητας έως 27.000 τόνους και ρυθμό φόρτωσης 1.000 τόνους/ώρα.