Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το «στολίδι» του νέου αστικού τοπίου της Αθήνας!

Ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά έργα στην χώρα και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την εταιρεία μας!

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί ένα συγκρότημα πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας, μια ανάσα ζωής για εκατομμύρια επισκέπτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Το μέγεθος τόσο του έργου αυτού όσο και του οράματος και των προσδοκιών του Ιδρύματος απαιτούσε τη συνεργασία, την υποστήριξη και τις βέλτιστες πρακτικές μίας εταιρίας με ηγετική παρουσία στον κλάδο των δομικών υλικών και με σημαντική τεχνογνωσία στο σκυρόδεμα, όπως ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ.

 

Ως βασικός προμηθευτής σκυροδέματος, συμβάλλαμε καθοριστικά στην εφαρμογή τεχνικών και περιβαλλοντικών καινοτομιών που καθιστούν το ΚΠΙΣΝ υπόδειγμα περιβαλλοντικής αειφορίας και σημείο αναφοράς για όλα τα μελλοντικά έργα υποδομών!

Συντονίσαμε και παραδώσαμε μεγάλες ποσότητες σκυροδέματος σε ομοιόμορφο χρώμα διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα και αισθητική του τελικού αποτελέσματος. Περισσότερα από 90.000 μ3 σκυροδέματος προήλθαν από τις Μονάδες Έτοιμου Σκυροδέματος της Lafarge Beton στην Αττική!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εμφανή σκυροδέματα του έργου αυτού θεωρούνται τα πλέον επιτυχημένα διεθνώς και ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα του Whitney Museum της Νέας Υόρκης.

Ένα επιπλέον κατασκευαστικό ζητούμενο ήταν η αποκατάσταση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, λόγω της φθοράς που επέρχεται από την εκτεταμένη χρήση του σε πλήθος δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Για τη συντήρησή του απαιτούνται υλικά αδιάβροχα και ανθεκτικά στην τριβή-απότριψη, που είναι  φιλικά προς τον επισκέπτη και δεν διαταράσσουν την αισθητική αρμονία του τοπίου.

Το Ειδικό Αρχιτεκτονικό Σκυρόδεμα Artevia Stone της Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, προκρίθηκε ως η ενδεδειγμένη λύση, που κάλυπτε εξ’ ολοκλήρου τις υψηλές απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης κατασκευής. Η διαφοροποιημένη αυτή λύση έδωσε ένα μοναδικό φυσικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο, δημιουργώντας την αίσθηση της φυσικής πέτρας στα πόδια των επισκεπτών.  

Περισσότερα από 7.000 μ2 του Πάρκου καλύφθηκαν με το Artevia Stone , ενώ για την επίτευξη ενός υψηλού αισθητικά αποτελέσματος  χρειάστηκε η  κατασκευή 16 δειγμάτων διαφορετικών αποχρώσεων από το Κεντρικό Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων της Lafarge Beton.

Η επιλογή του Artevia Stone μας δικαίωσε και ικανοποίησε πλήρως το πλέον απαιτητικό πελάτη, τον επικεφαλής αρχιτέκτονα του έργου, Renzo Piano.