Ο Όμιλος με μια ματιά
  • Σελιδοδείκτης
Ιστορία

Πώς εξελίσσεται μια οικογενειακή επιχείρηση σε παγκόσμιο ηγέτη μέσα σε μόλις έναν αιώνα; Ανακαλύψτε τα ορόσημα στην πορεία του Ομίλου.

Η Lafarge ξεκίνησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες το 1833, όταν ο Auguste Pavin de Lafarge ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής ασβέστου στη Γαλλία. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1930, και μετά από πολλές εξαγορές εταιρειών ασβέστου και τσιμέντου σε όλη τη χώρα, η Lafarge εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία της Γαλλίας.

 

Η εταιρεία επεκτάθηκε για πρώτη φορά διεθνώς το 1864, ως προμηθευτής ασβέστου για την κατασκευή της Διώρυγα του Σουέζ. Η διεθνής επέκταση συνεχίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, με την έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Βόρειο Αφρική, τη Μ. Βρετανία, τη Βραζιλία και τον Καναδά.

 

Με την εξαγορά της εταιρείας General Portland Inc. το 1981, η Lafarge εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες τσιμεντοβιομηχανίες στη Βόρειο Αμερική. Η Lafarge συνέχισε να επεκτείνεται διεθνώς με την εξαγορά της εταιρείας Blue Circle Industries το 2001 και με διάφορες εξαγορές στη λεκάνη της Μεσογείου, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

 

Ο κλάδος αδρανών και σκυροδέματος που λειτουργεί πλέον σε 29 χώρες έκανε ένα σημαντικό άλμα το 1997, με την εξαγορά της Redland plc, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αδρανών και σκυροδέματος εκείνη την εποχή.

 

Η Lafarge εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά των προϊόντων γύψου το 1931 και σήμερα, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής γυψοσανίδων στον κόσμο, με παρουσία σε 28 χώρες.

Το Φεβρουάριο του 2007, η εταιρεία πώλησε τον κλάδο υλικών στέγασης τον οποίο είχε αποκτήσει με την εξαγορά της εταιρείας Redland plc.

Η ιστορία της Lafarge με μια ματιά

1833

Έναρξη των δραστηριοτήτων στη Γαλλία

 1864

Η Lafarge προμηθεύει 110.000 τόνους ασβέστου για την κατασκευή της Διώρυγας του Σουέζ

 1931

Η Lafarge εισέρχεται στην αγορά γύψου

 1956

Η Lafarge κατασκευάζει το πρώτο της εργοστάσιο τσιμέντου στο Richmond του Καναδά

 1981

Εξαγορά της εταιρείας General Portland Inc

 1994

Η Lafarge εισέρχεται στην αγορά της Κίνας με τη σύσταση μιας κοινοπραξίας τσιμέντου

 1997

Εξαγορά της εταιρείας Redland plc

 2001

Εξαγορά της εταιρείας Blue Circle Industries plc

 2007

Πώληση του κλάδου υλικών στέγασης

 2008

Εξαγορά της εταιρείας Orascom Cement

Εξόρυξη άσβεστου στη Γαλλία, αρχές 20ου αιώνα

Εξόρυξη άσβεστου στη Γαλλία, αρχές 20ου αιώνα

Εξόρυξη άσβεστου στη Γαλλία, αρχές 20ου αιώνα

Εξόρυξη άσβεστου στη Γαλλία, αρχές 20ου αιώνα

Καταστατικά έγγραφα

Καταστατικά έγγραφα

  • Σελιδοδείκτης

Δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη

Τα προϊόντα μας καλύπτουν τη στοιχειώδη ανάγκη της κατασκευής σπιτιών και των απαραίτητων βασικών υποδομών, όπως δρόμων, νοσοκομείων, σχολείων, εργοστασίων και γραφείων που στηρίζουν την κοινή μας ζωή. Ωστόσο, μόνη της η οικονομική ανάπτυξη δεν εγγυάται τη βιώσιμη προοπτική για μας, ούτε για τον κόσμο στο σύνολό του. Μαζί οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο για να παρέχουμε τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης αφήνοντας παράλληλα ένα ελαφρύτερο αποτύπωμα στον πλανήτη.

Social Media
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.