Οδηγούμε τη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η αειφορία βρίσκεται πάντα στην καρδιά της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Προσανατολισμένοι εδώ και 110 χρόνια  στην καινοτομία και την κοινωνική προσφορά, συνεχίζουμε να δημιουργούμε και να εξελισσόμαστε με όραμα να χτίζουμε μαζί ένα βιώσιμο αύριο για όλους. Λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο κλάδος της βιομηχανίας δομικών υλικών καλείται να επενδύσει ακόμα πιο δραστικά σε νέες τεχνολογίες, με σαφώς πιο φιλικό περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε μέρος της λύσης των προκλήσεων που δημιουργούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης και οφείλουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας για τη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευαστικές λύσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο και τη φύση.

Αποστολή μας: ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ως το 2050

 

Προς αυτή την κατεύθυνση αυξάνουμε καθημερινά τη χρήση εναλλακτικών πρώτων υλών και καυσίμων, επιδιώκουμε τη μέγιστη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, αυξάνουμε την βιομηχανική μας απόδοση εισάγοντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή μας, σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε νέες τεχνολογίες δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική μας διαδικασία και φυσικά επιταχύνουμε την προώθηση πράσινων λύσεων για την ελληνική αγορά των κατασκευών.

38.2
%
Υποκατάσταση θερμικής ενέργειας με εναλλακτικά καύσιμα & βιομάζα

το 2021

117000
t
Λιγότερες εκπομπές CO2

το 2021

63
M
Πωλήσεις πράσινων λύσεων

εκατομμύρια πωλήσεις το 2021

Οι πράσινες λύσεις που οδηγούν σε ένα αειφόρο μέλλον

Στον  Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ ανοίγουμε νέους δρόμους στον κλάδο, προωθώντας λύσεις που συνδυάζουν την καινοτομία με το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Είμαστε η πρώτη εταιρία που απέκτησε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγουμε στα Εργοστάσιά μας στο Βόλο και το Μηλάκι Εύβοιας καθώς και για περισσότερα από 120 προϊόντα σκυροδέματος συνολικά αλλά και για όλες τις κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016. 

Με τις Περιβαλλοντικές Δηλώσεις όλων των προϊόντων που καλύπτουν τόσο την εσωτερική, όσο και τη διεθνή αγορά, ανοίγουμε νέους δρόμους για τον κατασκευαστικό κλάδο του αύριο, ώστε να είναι καινοτόμος, κλιματικά ουδέτερος και να εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας ως προς τη χρήση των πόρων.

Αξιοποιούμε την υψηλή τεχνογνωσία με στόχο να χαράσσουμε διαρκώς νέους δρόμους στον κλάδο των κατασκευών.

Μέσα από σύγχρονες "πράσινες" λύσεις κάνουμε πράξη τη μετάβαση σε πιο αειφόρες κατασκευές.