Η βιοποικιλότητα είναι στο DNA του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Αναγνωρίζει πόσο εξαρτάται, αλλά και πώς μπορεί να επηρεάσει, η παραγωγή τσιμέντου και η εξόρυξη αδρανών τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα. Γι’ αυτό φροντίζει συστηματικά να έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον.
Το σχέδιο 2030 της LafargeHolcim δεσμεύει τον Όμιλο, ανάμεσα σε άλλες στρατηγικές προτεραιότητες, να επιδείξει μια θετική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την προστασία της βιοποικιλότητας.
Η υπεύθυνη διαχείριση των λατομείων και η περιβαλλοντική αποκατάστασή τους με τρόπο που συμβάλει στην προστασία και την προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας αποτελούν στόχους αειφορίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Για το σκοπό αυτό, έχει υιοθετήσει το εργαλείο BIRS που συμβάλει στη διαχείριση της βιοποικιλότητας. Είμαστε η πρώτη εταιρία που το εφαρμόζει σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έως τα τέλη του έτους η εφαρμογή του θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα λατομεία μας. Καρπός και αναγνώριση των πρωτοβουλιών μας είναι οι διακρίσεις μας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως τα βραβεία Environmental Award και UEPG Sustainable Development Award, για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας στο λατομείο Αράξου και την προστασία του σπάνιου ελληνικού ενδημικού φυτού Centaurea niederi.
"Monachus – monachus". Από σήμερα έχει ακόμη περισσότερους συμμάχους - συμμάχους!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία για το 2020 είναι αφιερωμένη στη βιοποικιλότητα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υιοθετεί τρεις μικρές φώκιες "Monachus – monachus", ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια για την διάσωσή τους.
Η πρωτοβουλία «Γίνε νονός» του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ δεν αφορά μόνο να δώσουμε όνομα σε ένα ευάλωτο πλάσμα αλλά, κυρίως, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την προστασία της βιοποικιλότητας στις ελληνικές θάλασσες.