Δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει σε πρωτοβουλίες υποστήριξης της τοπικής ανάπτυξης στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.
 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στη δέσμευσή του να συμβάλει στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες του Ελληνικού Κράτους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, προσέφερε δομικά υλικά συμβάλλοντας έτσι στην κατασκευή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική, Μαλακάσα, Ιωάννινα και Κιλκίς. Με αυτό τον τρόπο συνδράμαμε αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της υποστήριξης και ανακούφισης των προσφύγων.

Επιδεικνύοντας για ακόμα μία φορά υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παραχώρησε δωρεάν έκταση 4.359,36 τ.μ. στο Δήμο Χαλκιδέων για την ανέγερση νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Με την πρωτοβουλία αυτή κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να αναλαμβάνουμε δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και απαντούν σε πραγματικές ανάγκες των νέων.

Παράλληλα, υποστήριξαμε χορηγικά την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην Αγριά Βόλου και στον Πλάτανο Αλμυρού, και την αναμόρφωση των χώρων, συμβάλλοντας τόσο στην ψυχαγωγία των επισκεπτών τους, μικρών και μεγάλων, όσο και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το έργο αυτό τηρήθηκαν αυστηρές προδιαγραφές ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων με την τοποθέτηση πιστοποιημένων παιχνιδιών και την περίφραξη με κάγκελο ασφαλείας από πιστοποιημένη εταιρία.

Επιπλέον, με κεντρικό μέλημα να συνεισφέρουμε και να διευκολύνουμε τους νέους να αναπτύξουν τις γνώσεις και ικανότητές τους, υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο να προσφέρουμε υποστήριξη, κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μακροπρόθεσμα οφέλη για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέραμε ετήσια υποτροφία, με κριτήρια την εξαιρετική ακαδημαϊκή επίδοση, την εντοπιότητα και το οικογενειακό εισόδημα, σε διπλωματούχο μηχανικό Α.Ε.Ι. για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεπής στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να επενδύουμε στην εκπαίδευση σημαντικών ομάδων κοινού, όπως οι νέοι.

Η ΛΑΒΑ, θυγατρική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται, διοργάνωσε για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Μήλο και Νίσυρο το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Ο Ήχος της Ανακύκλωσης», σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς «ΛΥΡΑΥΛΟΣ». Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και η προτροπή σε ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση και  επαναχρησιμοποίηση υλικών και αντικειμένων καθημερινής χρήσης, μέσα από την αφύπνιση που δημιουργεί η αρχαιοελληνική και παραδοσιακή μουσική.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμβάλλει με τα προϊόντα του - τσιμέντο, σκυρόδεμα και αδρανή υλικά - στη βελτίωση των τοπικών υποδομών καθώς και σε επισκευές σε σχολικά κτίρια και άλλους δημόσιους χώρους.