ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100% ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Όσοι χαράζουν νέους δρόμους, βρίσκουν συχνά έμπνευση σε εκείνους που άλλαξαν την πορεία της ιστορίας.

Nikola Tesla, Thomas Edison και James Watt: Κάποτε «ηλέκτριζαν» τον κόσμο με τις καινοτόμες ιδέες τους, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο το μεταμορφωτικό πνεύμα της ανθρώπινης ευρηματικότητας. Αυτά τα ανήσυχα πνεύματα δίνουν το πράσινο φως σε μια πρωτοβουλία που θα φέρει επανάσταση στον τομέα των κατασκευών!

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα, οδηγώντας έτσι την μετάβαση σε πιο αειφόρες λύσεις μετακίνησης.

Image
e-varela-photo-1.png

Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τη συντονισμένη μας προσπάθειά προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, με λύσεις που σέβονται τον άνθρωπο και τον πλανήτη και ενισχύουμε την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία. Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. 
Nίκος Μπόζος| Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ  για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ειδικότερα, εργάζεται συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες που δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές.

Στοχεύουμε στην μείωση των εκπομπών ρύπων του «πεδίου 3» εφαρμογής (scope 3)που αφορά παράπλευρες δραστηριότητες οι οποίες δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής διαδικασίας και προέρχονται από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές.

Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων μας με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον, επαληθεύοντας έτσι ότι όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου μας συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.