Δημιουργούμε το απροσδόκητο στο Μικρολίμανο με τα Ειδικά Σκυροδέματα της Lafarge

Το Artevia Color της Lafarge διαμορφώνει το νέο πρόσωπο της Ακτής Κουμουνδούρου

Το έργο ανάπλασης του γραφικού Μικρολίμανου συνολικής έκτασης 4.000 μ2 περιλαμβάνει δύο επίπεδα, το επίπεδο του παραλιακού μετώπου για τη διάβαση των πεζών δίπλα στη θάλασσα καθώς και το επίπεδο των καταστημάτων και το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων. Η Lafarge αναλαμβάνει να μεταμορφώσει την Ακτή Κουμουνδούρου με τα Ειδικά Σκυροδέματα, τις προηγμένες λύσεις που προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες και μοναδικό αποτέλεσμα σε υφή, όψη και αισθητική

Η Lafarge, έχοντας αναπτύξει σημαντική τεχνογνωσία στο σκυρόδεμα, έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος συνεργάτης που θέτει την καινοτομία, την ποιότητα και την αισθητική υπεροχή στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους πελάτες της από τη σύλληψη μέχρι και την ολοκλήρωσης κάθε κατασκευής.

Για το έργο ανάπλασης του Μικρολίμανου, η Lafarge ανέλαβε να δημιουργήσει εξειδικευμένο χρωματισμό για το αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα Artevia Color, προσδίδοντας μοναδική ταυτότητα και κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του δημιουργού. Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στις υψηλές τεχνικές προδιαγραφές του έργου, η εταιρία προέβλεψε τις ανάγκες για επιφανειακές κατεργασίες και τοποθέτηση προστατευτικού φιλμ, κατάλληλου για το παραθαλάσσιο περιβάλλον. 

Το Artevia Color εφαρμόζεται και επεξεργάζεται από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο συνεργείο της Lafarge μέσω της υπηρεσίας «Placing & Finishing», παραδίδοντας τελικό δάπεδο έτοιμο προς χρήση.

Πιο συγκεκριμένα, για το επίπεδο των τραπεζοκαθισμάτων επιλέχθηκε το Artevia Color με επιφανειακή επεξεργασία βιομηχανικού δαπέδου, που πληροί τις απαιτητικές τεχνικές αλλά και αισθητικές προδιαγραφές του έργου. Το ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο πρόκειται να φιλοξενήσει τους καθήμενους επισκέπτες των εστιατορίων και καφετεριών και τις πέργκολες νέας τεχνολογίας, χαρίζοντας στο σημείο ομοιομορφία και ταυτόχρονα δημιουργώντας αίσθηση χαλάρωσης.

Προχωρώντας στο επίπεδο δίπλα στη θάλασσα, συναντούμε το ίδιο υλικό Artevia Color, με χτενιστή επιφάνεια αυτή τη φορά, το οποίο αποτελεί φυσική συνέχεια του άνω δαπέδου, έχοντας όμως προσδώσει αντιολισθητικές ιδιότητες για την εξασφάλιση της ασφαλούς βάδισης των πεζών. Το χτενιστό Artevia Color συνδυάζεται και εναλλάσσεται με φυσικά υλικά, (γρανίτης για τη διάβαση των ατόμων με αναπηρία και ξύλο deck) οριοθετώντας νοητά ζώνες δραστηριότητας και συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος υψηλής αισθητικής.

Η ιδιαιτερότητα του έργου αυτού έγκειται στο ότι δεν αποτελεί κλειστό εργοτάξιο το οποίο θα παραδοθεί με την ολοκλήρωση του έργου. Αντίθετα, το έργο χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία, καθώς γίνεται ήδη χρήση της περιοχής από τα καταστήματα, κατά τα τμήματα που ολοκληρώνονται. Η διέλευση κατοίκων και επισκεπτών είναι επίσης εφικτή και εκτελείται με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, γεγονός που συντελεί στη δημιουργία ενός ζωντανού οργανισμού-εργοταξίου, που σέβεται τις παράλληλες δραστηριότητες της περιοχής. 

Το έργο στο Μικρολίμανο ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, δίνοντας νέα πνοή στην περιοχή. Εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η επισκεψιμότητα των καταστημάτων τους έχει ήδη αυξηθεί πριν καν ολοκληρωθεί το έργο.