Τελευταία δελτία τύπου
  • Σελιδοδείκτης

Ημερομηνία 03/02/2016

Συμμετοχή της ΛΑΒΑ στην 26η Διεθνή Έκθεση "Αgrotica 2016"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΛΑΒΑ στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων "Agrotica 2016". Η έκθεση που διοργανώθηκε από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016, συγκέντρωσε 1.500 εκθέτες και πάνω από 120.000 επισκέπτες από 22 χώρες.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΛΑΒΑ στην 26η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων "Agrotica 2016". Η έκθεση που διοργανώθηκε από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016, συγκέντρωσε 1.500 εκθέτες και πάνω από 120.000 επισκέπτες από 22 χώρες.

Η ΛΑΒΑ παρουσίασε το προϊόν agroLAVA και τις εφαρμογές του ως υπόστρωματος υδροπονικών καλλιεργειών και ως βελτιωτικού εδαφών καθώς επίσης και τις χρήσεις της ελαφρόπετρας ως συστατικό για πράσινες στέγες και φυτοχώματα. Το agroLAVA, το μοναδικό ελληνικό οικολογικό υπόστρωμα υδροπονίας,  διανέμεται σε όλη την Ελλάδα σε μορφή έτοιμων σάκων φύτευσης, σε μεγασάκους (big bags) ή χύδην. Η άριστη καλλιεργητική συμπεριφορά και η ευελιξία που προσφέρει το "agroLAVA", σε συνδυασμό με το προσιτό του κόστος, το καθιστούν ιδανικό για την καλλιέργεια κηπευτικών και ανθοκομικών φυτών σε θερμοκήπια.

Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών του περιπτέρου της ΛΑΒΑ - παραγωγοί, καλλιεργητές, γεωπόνοι και επενδυτές - είχε την ευκαιρία να δει από κοντά εφαρμογές του υποστρώματος ελαφρόπετρας agroLAVA σε σακί και γλάστρα, καθώς και του έτοιμου υποστρώματος  για οικιακή παραγωγή λαχανικών οikiaLAVA

Το oikiaLAVA είναι ένα έτοιμο προς χρήση προϊόν για καλλιέργεια λαχανικών και αρωματικών φυτών στο σπίτι. Είναι εύκολο στη χρήση για τον μέσο καταναλωτή, καθώς δεν χρειάζεται η προσθήκη επιπλέον θρεπτικών στοιχείων ή  λιπασμάτων ούτε αποστράγγιση, παρά μόνο η προσθήκη μικρών ποσοτήτων νερού.

Η Agrotica πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα και από γειτονικές χώρες. Είναι μια στοχευμένη έκθεση που προωθεί την καινοτομία καθώς και τις νέες τεχνολογίες και τεχνικές σε όλους τους κλάδους της γεωργίας παρουσιάζοντας  όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια απ' όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες για τον Όμιλο

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική ΑΕ ανήκει στον Όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim. Με βασική δραστηριότητα την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία ελαφρόπετρας, η εταιρία έχει παρουσία από το 1952 στον κλάδο των βιομηχανικών ορυκτών. Διαθέτει λατομικές εγκαταστάσεις ελαφρόπετρας στο Γυαλί Νισύρου, γύψου στο Αλτσί Κρήτης, ποζολάνης και πυριτικού ορυκτού στη Μήλο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, www.lava.gr.

Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 40 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Με μια εξαιρετικά ισορροπημένη παρουσία σε 90 χώρες και εστίαση στο Τσιμέντο, τα Αδρανή Υλικά και το Έτοιμο Σκυρόδεμα, η LafargeHolcim(εισηγμένη στο δείκτη SIX του Ελβετικού Χρηματιστηρίου και στο Χρηματιστήριο Euronext του Παρισιού [με κωδικό LHN]) είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στο κλάδο των δομικών υλικών. Ο Όμιλος απασχολεί 115.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο και συνδυασμένες καθαρές πωλήσεις ύψους 33 δισ. Ελβετικών Φράγκων (27 δισ. Ευρώ) το 2014. Η LafargeHolcim αποτελεί το σημείο αναφοράς του κλάδου στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και εξυπηρετεί κάθε κατασκευαστική ανάγκη - από μια μεμονωμένη οικοδομή έως τα μεγαλύτερα και πιο περίπλοκα έργα - με την πιο ευρεία γκάμα προϊόντων προστιθέμενης αξίας, καινοτόμων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων κατασκευαστικών λύσεων. Με δέσμευση στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για καλύτερες κατασκευές και υποδομές, καθώς και στη συνεισφορά σε μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ο Όμιλος είναι ιδανικά τοποθετημένος για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αυξανόμενης αστικοποίησης.

Περισσότερα στο www.lafarge.gr και www.lafargeholcim.com

Εργαλεία

Εγγραφείτε :
Μοιραστείτε :
  • Σελιδοδείκτης
test

Κέντρο εκδόσεων

Εκδόσεις από τον Όμιλο Lafarge

Κατεβάστε τις πρόσφατες εκδόσεις του Ομίλου Lafarge, οι οποίες εστιάζουν σε κύριες προτεραιότητές του όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η κοινωνική υπευθυνότητα και η καινοτομία.

Social Media
LafargeHolcim. Cement, aggregates, Concrete.