100 Χρόνια Εργοστάσιο Βόλου

To 1924, ο Βόλος άκουσε για πρώτη φορά τον ήχο της καρδιάς του εργοστασίου Όλυμπος, και μαζί του, τον ήχο ενός ολόκληρου αιώνα που ξεκινούσε να χτυπά δυνατά.

Κάθε χτύπος των μηχανών του συμβόλιζε την πρόοδο για την περιοχή, καθώς ανέτειλε μία νέα εποχή δημιουργίας και περηφάνειας. Μία περίοδος ανάπτυξης στην οποία ο ρόλος του εργοστασίου έμελλε να είναι κομβικός για την πόλη που το φιλοξενούσε.


Έκτοτε, το εργοστάσιο αποτέλεσε πυλώνα για την οικονομία αλλά και την κοινωνία του τόπου. Στάθηκε δίπλα στον Βόλο, συνεργάτης, γείτονας, φίλος. Σε μια παράλληλη διαδρομή, με κοινή πορεία προς την ανάπτυξη.
Η πορεία αυτή έχει επισφραγιστεί από αξίες όπως η αφοσίωση στην ποιότητα, η δέσμευση στην καινοτομία και ο σεβασμός στη βιωσιμότητα.


Αξίες που όχι μόνο έχουν ενθαρρύνει τη συνεχή εξέλιξη του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά έχουν επίσης ενδυναμώσει τη σχέση του με την κοινωνία και τους κατοίκους του Βόλου. 

Άλλωστε, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ θέτει πάντα σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή του μέσα από ουσιαστικές δράσεις αναδεικνύοντας έτσι τον ρόλο του ως ένας υπεύθυνος εταίρος στην ανάπτυξη της πόλης του Βόλου.
Είναι σημαντικό να σταθεί κανείς στην πορεία των 100 χρόνων του εργοστασίου στον Βόλο, αναπολώντας τα επιτεύγματα του παρελθόντος με υπερηφάνεια, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να στρέψει το βλέμμα προς το μέλλον. 
Να οραματιστεί με πάθος τον επόμενο αιώνα που ξεκινά και με την εμπειρία των 100 προηγούμενων χρόνων, σεβασμό στην κληρονομιά και τις αξίες που έλαβε, αφοσίωση στον άνθρωπο, τον τόπο, το περιβάλλον … να οικοδομήσει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.