ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΤΗN ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟΥ

Ολοκληρώθηκε η αειφόρος ανάπλαση του Μικρολίμανου,  ενός από τους πιο εμβληματικούς και τουριστικούς προορισμούς του Πειραιά. Πρόκειται για μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας σε μια επιφάνεια που ξεπερνά τα 15.000 τ.μ. και στο σύνολο της αφορά όχι μόνο την περιοχή του Πειραιά, αλλά και την Αττική ευρύτερα, καθώς, μέσα από την ανάπλαση, αναζωογονείται και ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης ώστε να εξελιχθεί σε έναν δυναμικό πόλο αλλά και σε διεθνή τουριστικό προορισμό. Μία σημαντική συνιστώσα αυτής της επιτυχημένης προσέγγισης αποτελεί το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Color της Lafarge, το οποίο εφαρμόστηκε σε όλη το μήκος της παραλιακής διαδρομής του έργου.

OI ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

5.000m² αρχιτεκτονικού δαπέδου Artevia Color της Lafarge, χρησιμοποιήθηκε για τη διάστρωση του παραλιακού μετώπου. Με βασικό κριτήριο την ανθεκτικότητα και τη φυσική εναρμόνιση με τη θάλασσα και το ευρύτερο περιβάλλον, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πειραιά αναζητούσε ένα υλικό σε χρώματα και συνδυασμούς χωρίς περιορισμούς το οποίο να έχει υψηλή αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Color της Lafarge προσέφερε ακριβώς αυτά τα πλεονεκτήματα.

 

ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ

Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Color αποτελεί ιδανική λύση για αρχιτεκτονικά δάπεδα καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή. Επίσης, βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στο φυσικό τοπίο, να δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, να εκτείνεται ομοιομορφία σε όλη την επιφάνεια διάστρωσης και να διατηρεί το χρώμα του αναλλοίωτο απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. 

"Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που συμμετείχαμε στην ανάπλασης του Μικρολίμανου. Με τις προηγμένες λύσεις των Ειδικών Σκυροδεμάτων της Lafarge, υπογράφουμε ένα ακόμα έργο πνοής που αλλάζει το πρόσωπο της Αθήνας. H αναπλαστική δράση του υλικού μας δεν αποτελεί απλά βελτίωση, αλλά δημιουργεί ένα απροσδόκητο περιβάλλον που συνδυάζει ανθεκτικότητα και υψηλή αισθητική."

Ι. Καραθανάσης| Επικεφαλής Ανάπτυξης Ειδικών Σκυροδεμάτων
Ανακαλύψτε τις δυνατότητες των Ειδικών Σκυροδεμάτων

Έμπνευση χωρίς όρια. Δημιουργικότητα δίχως περιορισμούς. Αποτέλεσμα που διαμορφώνει νέες τάσεις. Αυτή είναι η υπόσχεση των Ειδικών Σκυροδεμάτων της Lafarge τα οποία επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στην Αρχιτεκτονική και το Design.