Με το μήνυμα "Sea No Plastic", οι άνθρωποι του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και της Geocycle Ελλάς καθάρισαν την παραλία του Αλίμου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Eθελοντικού Καθαρισμού, η Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, έδειξε για ακόμη μια φορά τη σταθερή προσήλωσή της στην αειφόρο ανάπτυξη και τη μετάβαση σε ένα πλανήτη χωρίς απορρίμματα.

Με σύμματο την All For Blue, έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται εντός και εκτός συνόρων γύρω από θέματα προστασίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος και ευαισθητοποίησης για τα πλαστικά μίας χρήσης, οργανώσαμε σεμινάριο ενημέρωσης και δράση καθαρισμού με τους  ανθρώπους του Ομίλου μας. 

Δράση Ευαισθητοποίησης - Σεμινάριο

Συγκεκριμένα, στις 15/9 στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, πραγματοποιησάμε εκπαιδευτικό σεμινάριο από την All For Blue, παρουσία όλης της ομάδας της Geocycle Ελλάς και εργαζομένων του Ομίλου. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία προστασίας και διάσωσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, να αντιληφθούν το πρόβλημα τόσο σε τοπικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, να ενημερωθούν γύρω από τρόπους μέσω των οποίων συνεισφέρουμε στη διάσωσή του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς και τις συνήθειες που χρειάζεται να αλλάξουμε προκειμένου να αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης.

Δράση Ευαισθητοποίησης - Καθαρισμός παραλίας "Sea No Plastic"

Στη συνέχεια, στις 16/9 εθελοντές της Geocycle Ελλάς και του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ από την Αττική προχώρησαν σε παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό στην παραλία Α’ Αλίπεδο Αλίμου, υπό την καθοδήγηση της All For Blue προκειμένου να παραδώσουμε καθαρή αυτή την πολυσύχναστη και πανέμορφη παραλία της Αθήνας. 

Οι συντονισμένες προσπάθειες της ομάδας εθελοντών είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση περισσότερων από 160 κιλών απορριμμάτων από το βυθό και την ακτή. Έτσι, παραδώσαμε στους κατοίκους της περιοχής καθαρή αυτή την πολυσύχναστη και πανέμορφη παραλία της Αθήνας. Ταυτόχορνα, με σταθερή τη δέσμευσή μας για την προώθηση των αρχών της ανακύκλωσης και της κυκλικότητας, η Geocycle Ελλάς δωρίσε στο Δήμο Αλίμου τους κάδους που κατασκευάστηκαν από πλαστικό που έχει συλλεχθεί κατά την διάρκεια των παράκτιων και υποβρύχιων δράσεων καθαρισμού της All For Blue.

Όραμά μας στη Geocycle Ελλάς είναι να κάνουμε πράξη την μετάβαση σε έναν πλανήτη χωρίς απορρίμματα, υιοθετώντας πράσινες πρακτικές και παρέχοντας λύση στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Με την εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Α’ Αλίπεδο Αλίμου, κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς το στόχο μας, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μας και προωθώντας την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά, στοιχεία απαραίτητα για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ