Η Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υλοποιεί περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στον Άλιμο

Συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία του υδάτινου οικοσυστήματος, μαζί με την All For Blue, προχωρώντας σε καθαρισμό της παραλίας Α’ Αλίπεδο Αλίμου

Με σταθερή προσήλωση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη μετάβαση σε ένα πλανήτη χωρίς απορρίμματα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού, η Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, υλοποιεί τη δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού «Sea No Plastic» στην παραλία Α’ Αλίπεδο Αλίμου.

Συμπράττει με την περιβαλλοντική οργάνωση Αll For Blue - που με ενεργή δράση για περισσότερα από δέκα χρόνια προσφέρει έργο στο πεδίο και παρέχει περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο σε παιδιά και νέους -   και με τη συμβολή εθελοντικής ομάδας από ανθρώπους της Geocycle καθώς και άλλους εργαζόμενους του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στην Αττική, απομακρύνουν περισσότερα από 160 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό και την ακτή.

Με σταθερή τη δέσμευσή της για την προώθηση των αρχών της ανακύκλωσης και της κυκλικότητας, η Geocycle Ελλάς δωρίζει στο Δήμο Αλίμου τους κάδους που κατασκευάστηκαν από πλαστικό που έχει συλλεχθεί κατά την διάρκεια των παράκτιων και υποβρύχιων δράσεων καθαρισμού της All For Blue.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων της Geocycle Ελλάς και του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιείται διαδραστικό σεμινάριο από την έμπειρη ομάδα της All For Blue.

H κα Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Geocycle Ελλάς, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Όραμά μας στη Geocycle Ελλάς είναι να κάνουμε πράξη την μετάβαση σε έναν πλανήτη χωρίς απορρίμματα, υιοθετώντας πράσινες πρακτικές και παρέχοντας λύση στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων. Με την εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας Α’ Αλίπεδο Αλίμου, κάνουμε ένα ακόμα μικρό βήμα προς το στόχο μας, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μας και προωθώντας την ορθή περιβαλλοντική συμπεριφορά, στοιχεία απαραίτητα για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους».