Τα πράσινα προϊόντα του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ πρωταγωνιστούν στο πρώτο "πράσινο" ξενοδοχείο της Αθήνας, το Moxy Athens City

Το ιστορικό «Σαρόγλειο Μέγαρο» όπου άλλοτε στέγαζε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, επανασυστήθηκε στο κοινό πριν από λίγο καιρό ως Moxy Athens City με την υπογραφή της Marriott. To ξενοδοχείο τριών αστέρων, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου 65 στην πλατεία Ομονοίας, είναι το πρώτο της αλυσίδας Moxy Hotels στην Αθήνα, και το πρώτο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε σε επίπεδο GOLD κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο και έργο που αλλάζει ριζικά το πρόσωπο της Αθηναϊκής πρωτεύουσας. 
 

Συνεργασίες υψηλού επιπέδου

 

Πίσω από το σύγχρονο έργο των 8.000m2, βρίσκονται η DIMAND, η PRODEA Investments, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η SWOT Hospitality. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Κοκκίνου-Κούρκουλα και Divercity Architects ανέλαβαν και κατάφεραν να προσδώσουν δυναμισμό, καινοτομία και δημιουργικότητα στο ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, όπου άλλοτε στέγαζε τα δικαστήρια της Αθήνας δημιουργώντας το πρώτο “πράσινο” ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το Moxy Athens City. 

H συμβολή των πράσινων προϊόντων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Η λειτουργική, ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση τόσο του κτηρίου, όσο και της ευρύτερης περιοχής, ήταν βασικό και καίριο ζητούμενο από την αρχιτεκτονική προσέγγιση έως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο το τελικό αποτέλεσμα να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη, αλλά και την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη εντός των αστικών κέντρων.

Οι καινοτόμες και πράσινες λύσεις Artevia Stone της Lafarge (κωδικός 3) και MASTER FLOOR του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, επιλέχθηκαν από τους συνεργάτες χάρη στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την πλήρη εναρμόνισή τους ως υλικά  με τους υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους που είχαν τεθεί.

Artevia Stone - 3

Για την επίστρωση του δαπέδου της σουίτας που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, επιλέχθηκε τo Ειδικό Σκυρόδεμα της Lafarge Artevia Stone, το οποίο ως αρχιτεκτονικό ομοιογενές σκυρόδεμα προσομοιάζει τη φυσική πέτρα, προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.  Ο αντιολισθηρός χαρακτήρας του σε συνδυασμό με την μεγάλη ανθεκτικότητα σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες το καθιστά ιδανικό για τον χώρο της ταράτσας του κτηρίου, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς εκτεθημένος. Το  βασικό όμως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Artevia Stone της Lafarge, που το αναδεικνύει ως την ιδανική λύση για εφαρμογή στο πράσινο αυτό κτήριο, είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των ψυχρών υλικών λόγω της σύνθεσής του από ανοιχτόχρωμα αδρανή και τσιμεντόπαστα. Έτσι, δημιουργούνται επιφάνειες με υψηλό δείκτη ανακλαστικότητας, σύμφωνες με το πρότυπο LEED για αειφόρες κατασκευές.

MASTER FLOOR

Το MASTER FLOOR αποτελεί την σύγχρονη «πράσινη» λύση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για ελαφροσκυρόδεμα πληρώσεων. Το υλικό εφαρμόστηκε ως γέμισμα δαπέδου στους ορόφους και την ταράτσα του ξενοδοχείου Moxy Athens City λόγω των θερμομονωτικών ιδιοτήτων και του χαμηλού ειδικού του βάρους, συνεισφέροντας στη μείωση των φορτίων του κτιρίου. Η ειδική σύνθεσή του με ελαφρόπετρα μικρής κοκκομετρίας προσφέρει λεία επιφάνεια και η περιεκτικότητα σε ίνες πολυπροπυλενίου μειώνουν την τάση ρηγματώσεων, ενώ παράλληλα αποτελεί ακόμη μια αειφόρα λύση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με μειωμένες εκπομπές CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής των κατασκευών που συμμετέχει. 

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση ενός πιο «πράσινου» και βιώσιμου κόσμου. Προτεραιότητά μας είναι να οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο των δομικών υλικών, αναπτύσσοντας λύσεις με βελτιωμένη απόδοση βιωσιμότητας που συμβάλλουν σε αειφόρες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές και ταυτόχρονα ικανοποιούν τις απαιτήσεις του σύγχρονου αρχιτέκτονα, μηχανικού και τελικού χρήστη.