ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΣΤΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «Αντώνης Τρίτσης»

Ολοκληρώθηκε η αειφόρος ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", ενός από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς "πράσινου" στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Η βιοκλιματική ανάπλαση αυτού του μεγάλου δημόσιου πάρκου αποτελεί υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού και ανάδειξης ενός σημαντικού πνεύμονα ψυχαγωγίας και πράσινου της πόλης. Μία σημαντική συνιστώσα αυτής της επιτυχημένης προσέγγισης αποτελεί το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Desactive της Lafarge, το οποίο εφαρμόστηκε σε επιμέρους σημεία διαδρομών εντός του έργου.

OI ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

2.500m² αρχιτεκτονικού δαπέδου Artevia Desactive της Lafarge, χρησιμοποιήθηκε για τη διάστρωση των διαδρόμων εντός του πάρκου. Με βασικό κριτήριο την αειφορία, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων αναζητούσε ένα υλικό ανθεκτικό, που να ενσωματώνεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον και να έχει υψηλή αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Desactive της Lafarge προσέφερε ακριβώς αυτά τα πλεονεκτήματα.

 

ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Desactive αποτελεί ιδανική λύση για αρχιτεκτονικά δάπεδα καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή. Επίσης, ένα βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται στο φυσικό τοπίο, να δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, το χρώμα του χώματος και τη μορφολογία του περιβάλλοντος. Στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", τα σκυροδετημένα στοιχεία που κατασκευάστηκαν με χρήση του Ειδικού Σκυροδέματος Artevia Desactive περιλαμβάνουν: 

  • τον κεντρικό δρόμο εισόδου στο πάρκο,
  • την κεντρική πλατεία στη λίμνη και
  • τα πεζοδρόμια κτιρίων γραφείων.

"Η συμμετοχή μας σε αυτό το πολυδιάστατο έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" είναι για εμάς πηγή υπερηφάνειας. Ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός χώρου που αναβαθμίζει την πόλη μας και την καθιστά πόλο έλξης για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Για τη Lafarge, η μετάστροφή σε βιώσιμες κατασκευές ξεπερνά τα όρια του έργου και στοχεύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους."

Ι. Καραθανάσης| Επικεφαλής Ανάπτυξης Ειδικών Σκυροδεμάτων
Ανακαλύψτε τις δυνατότητες των Ειδικών Σκυροδεμάτων

Έμπνευση χωρίς όρια. Δημιουργικότητα δίχως περιορισμούς. Αποτέλεσμα που διαμορφώνει νέες τάσεις. Αυτή είναι η υπόσχεση των Ειδικών Σκυροδεμάτων της Lafarge τα οποία επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα στην Αρχιτεκτονική και το Design.