ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αισθανόμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά μας σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αναβαθμίζουν ενεργειακά το κέντρο της Αθήνας. Η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου αλλάζει την όψη του κέντρου της Αθήνας, της ζωής των κατοίκων καθώς και των τουριστών που καθημερινά επισκέπτονται το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ανάπλαση της κεντρικότερης αρτηρίας της πρωτεύουσας, της οδού Πανεπιστημίου, προσφέρει επιπλέον 19.360 τετραγωνικά μέτρα φιλικότερου και αισθητικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου. Η αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αθήνας, με παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης και μια σειρά έργων σε κάθε μία από τις γειτονιές της, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων. Η σύνδεση της πλατείας Συντάγματος με την Ομόνοια μέσω του κεντρικού άξονα της Πανεπιστημίου, ήταν πάντα το «όραμα» πολεοδόμων και χωροτακτών προκειμένου η Αθήνα να αποκτήσει μία εικόνα αντίστοιχη ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 

"Η συμμετοχή της Lafarge στο έργο αναβάθμισης της κινητικότητας του κέντρου της Αθήνας αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσής μας για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στον τομέα των έργων υποδομής. Οι λύσεις και η τεχνογνωσία της Lafarge, σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, δημιούργησαν ένα επιτυχημένο έργο που προάγει την ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα μας παρέχοντας ένα περιβαλλοντικά φιλικό και βιώσιμο, πρότυπο για τον αστικό μας χώρο."

Βασίλης Ιακώβου| Διευθυντής Δραστηριότητας Σκυροδέματος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Ο στόχος διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων που είχε τεθεί από τους σχεδιαστές του έργου, δεν αφορούσε μόνο την επίτευξη της ανεμπόδιστης κίνησης των πεζών. Το πεζοδρόμιο γίνεται πολυμορφικό εφόσον εξυπηρετεί πολλές δραστηριότητες, όπως συμβαίνει στο Παρίσι, στο Βερολίνο και σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Παρότι η Πανεπιστημίου είχε πράγματι μεγάλα πεζοδρόμια, αυτά στερούνταν πρόνοιας για την καθολική προσβασιμότητα. Στα νέα φαρδιά πεζοδρόμια η προσβασιμότητα θα είναι απρόσκοπτη.

Η Lafarge ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στο απαιτητικό έργο της διάστρωσης της διαπλάτυνσης της οδού Πανεπιστημίου. O Δήμος Αθηναίων αναγνωρίζοντας τις προηγμένες λύσεις, τα προϊόντα και την τεχνογνωσία μας ως τα πλέον κατάλληλα για την υλοποίηση της αναβάθμισης της κινητικότητας του κέντρου της Αθήνας, επέλεξε το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Stone κωδικός 3 για τη διάστρωση 6.000 m2 αρχιτεκτονικού δαπέδου. Το συγκεκριμένο υλικό, έχει πιστοποιηθεί από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ως προς τις ιδιότητες της ανακλαστικότητας και της εκπεμψιμότητας της ηλιακής ακτινοβολίας. Ως ψυχρό υλικό, βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας και στην αποφυγή δημιουργίας του φαινομένου της θερμικής νησίδας.

Η ομάδα των Ειδικών Σκυροδεμάτων της Lafarge υποστήριξε και συμβούλεψε στενά τους Υπεύθυνους του Δήμου Αθηναίων και της Τεχνικής Υπηρεσία σε όλες τις φάσεις της κατασκευής του έργου δίνοντας λύσεις στις προκλήσεις του μεγέθους, του αυστηρού χρονοδιαγράμματος, αλλά και των υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών του. Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο αυτό διαμορφώνει δραστικά το ανάγλυφο αποτύπωμα των πεζοδρομίων και διασφαλίζει ένα ασφαλές και ελκυστικό επίπεδο ποιότητας ζωής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.