Χτίζουμε Μαζί ένα καλύτερο δίκτυο μεταφορών για την Αττική

Τα έργα της κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό, του μεγαλύτερου δημόσιου έργου των τελευταίων 30 χρόνων ανέλαβε κοινοπραξία με επικεφαλής την ΑΒΑΞ Α.Ε. Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο να υλοποιηθεί η πρώτη φάση της ανάπτυξης έως το 2029. Πρόκειται για ένα έργο μακράς πνοής, με κομβική σημασία για την Αθήνα, καθώς θα δώσει «ανάσα» στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που εντοπίζεται στο κέντρο της πρωτεύουσας . 

Συμμετέχουμε δυναμικά στο σύγχρονο έργο υποδομής 

 

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει τον χάρτη υποδομών της χώρας με  προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τσιμέντο, σκυρόδεμα και αδρανή. Η ενεργή συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο δημόσιο έργο υποδομής, μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τους συνεργάτες μας, να αλληλεπιδράσουμε και να χτίσουμε ακόμη πιο επωφελείς συνεργασίες και μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Αναγνωρίζουμε ότι η συμβολή όλων μας θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Αθήνα του μέλλοντος.

Η νέα “πορτοκαλί” γραμμή στο τμήμα άλσος Βείκου – Γουδή θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς διατρέχοντας τέσσερις δήμους (Γαλατσίου, Αθηναίων, Καισαριανής, Ζωγράφου).

Μερικές από τις καινοτομίες που περιλαμβάνει είναι:

  • Σήραγγα διπλής κατεύθυνσης
  • 20 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους, οι οποίοι θα κινούνται χωρίς οδηγό αλλά με συνοδό.
  • Σύστημα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων σε κάθε σταθμό, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο όταν ο συρμός έχει φτάσει και ακινητοποιηθεί.
  • Νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για την Γραμμή 4, με προοπτική ενσωμάτωσης και του ελέγχου λειτουργίας των Γραμμών 1, 2, 3
  • 9 φρέατα ενδιάμεσα ή τερματικά
  • 2 επισταθμούς της γραμμής, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου και μετά το σταθμό Γουδή, για την εναπόθεση των νέων συρμών, τον καθαρισμό και την ελαφρά συντήρησή τους.
Συνεισφέρουμε στο να γίνει πραγματικότητα ένα ακόμα μεγάλο έργο υποδομής, που αναβαθμίζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας και συνεισφέρει σε ένα πιο οικολογικό αστικό περιβάλλον με λιγότερα οχήματα.

 

 

Δίκτυο μεταφορών που οδηγεί σε βιώσιμες μετακινήσεις

350.000
πολίτες/ημέρα
Εξυπηρέτηση επιπλέον 350.000πολιτών/μέρα

Η Γραμμή 4 θα διασχίζει την πόλη της Αθήνας εξυπηρετώντας 350.000 συμπολίτες μας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του λεκανοπεδίου.

53.000
λιγότερα οχήματα/ημέρα
53.000 λιγότερα οχήματα/ημέρα

Λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση με τη μείωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων κατά 53.000 ημερησίως. 

17.000
λιγότεροι τόνοι
17.000 τόνοι λιγότερες εκπομπές CO2

Εκτιμάται ότι η ποσότητα CO2 που δεν θα εκλύεται στην ατμόσφαιρα της πόλης από επιβάτες που θα χρησιμοποιούν το μετρό, αντί το ΙΧ τους, θα ανέρχεται σε 17.000 τόνους/έτος.