ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στον σύγχρονο κόσμο, όπου η αναζήτηση περιβαλλοντικά υπεύθυνων και αειφόρων ενεργειακών λύσεων αποτελεί αναγκαιότητα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στην Κόρινθο αναλαμβάνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στο φιλόδοξο έργο της δημιουργίας αιολικού πάρκου ισχύς 44MW, αναλάβαμε την προμήθεια σκυροδέματος για την κατασκευή 8 βάσεων ανεμογεννητριών, με όγκο 600m3 ανά βάση. Αυτή η απαιτητική αποστολή επιτελέστηκε με επιτυχία σε συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, η οποία εμπιστεύτηκε την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τις λύσεις μας για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Το έργο αυτό λόγω της τοποθεσίας του σε μεγάλο υψόμετρο παρουσίασε ιδιαίτερες προκλήσεις και δυσκολίες που απαίτησαν την επιστράτευση της στρατηγικής σκέψης, αποφασιστικότητας και εξειδικευμένης γνώσης της ομάδας μας. Οι προκλήσεις προέκυψαν από την μεγάλη απόσταση μεταξύ των εγκαταστάσεών μας και του σημείου σκυροδέτησης (35-45km με μέση διάρκεια διαδρομής λίγο περισσότερο από 1 ώρα) καθώς και από την κλίση του δρόμου (ιδιαίτερα ανηφορικός). Εφαρμόσαμε άρτιο προγραμματισμό φορτώσεων για την αποφυγή των κενών κατά τη σκυροδέτηση και την αποφυγή αναμονής των οχημάτων στο έργο, προστατεύοντας έτσι την εργασιμότητα και την ποιότητα του σκυροδέματος. Χρησιμοποιήσαμε ειδικές συνθέσεις σκυροδεμάτων κατηγοριών C30/37, C30/37 16mm & C45/55 16mm, ενισχυμένες με ειδικά πρόσθετα, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της εργασιμότητας για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, για να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του σκυροδέματος σε ασφαλές επίπεδο, ιδίως κατά τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, χρησιμοποιήσαμε μεγάλες ποσότητες πάγου στο νερό ανάμιξης για την μείωση της θερμοκρασίας του σκυροδέματος.

Άρτιος προγραμματισμός φορτώσεων
Ειδικές συνθέσεις σκυροδεμάτων κατηγοριών C30/37 & C45/55
Ειδική μέθοδος διατήρησης θερμοκρασίας σκυροδέματος με πάγο

ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ

Η συμβολή μας σε αυτό το έργο πνοής για την περιοχή, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της παραγωγής πράσινης ενέργειας. Ανυπομονούμε για την ολοκλήρωσή του και την εκμετάλλευσή του προς όφελος της προόδου της τοπικής κοινωνίας και ευρύτερα της Κορινθίας.