Συμφωνία μεταξύ Lafarge Beton και ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της έναρξης των έργων υποδομής της πρώτης φάσης του έργου, η Lafarge Beton προχώρησε σε συμφωνία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ για την εγκατάσταση και τη λειτουργία μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, δυναμικότητας 130m3/h. Η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου, διαθέτοντας σκυροδέματα υψηλής ποιότητας, με χαμηλό ενσωματωμένο άνθρακα.

Με τη δημιουργία της συμμαχίας των καλύτερων, όπως έχει αναφέρει ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, στην περιοχή της πρώην έκτασης του Ελληνικού. Ένα εμβληματικό έργο που φιλοδοξεί να κάνει όλους του Έλληνες περήφανους και να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή ανάπτυξης για τη χώρα

Με επίκεντρο την μέριμνα για το περιβάλλον

Τόσο η Lafarge Beton, όσο και η Ελληνικό Α.Ε. τοποθετούν τη μέριμνα για το περιβάλλον στον πυρήνα των δραστηριότήτων τους, διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα πρότυπα για την προστασία του. Σε αυτή την κατεύθυνση, η νέα μονάδα της Lafarge Beton, πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και λειτουργεί με προηγμένο σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων λύσεων σκυροδέματος, όπως τα Ειδικά Αρχιτεκτονικά Σκυροδέματα (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra), αλλά και τη νέα πράσινη σειρά σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο της πράσινης στρατηγικής του, διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), τόσο για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος, όσο και για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, Δημήτρης Χανής, δήλωσε σχετικά: 

Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας δίνει τη δυνατότητα, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας έργου. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία.

Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ