COVID-19: Προστασία & μέριμνα για όλους

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στην εθνική και παγκόσμια προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

 

Από την πρώτη στιγμή, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μας ως μεγάλος οργανισμός και ενεργός εταιρικός πολίτης, δρούμε με υπευθυνότητα και με αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κρίσης δημόσιας υγείας. Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, η ασφάλεια των ανθρώπων μας, αλλά και η καλύτερη δυνατή προστασία και εξυπηρέτηση των συνεργατών μας, αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας. 

Εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να προστατέψουμε τους εργαζόμενούς μας και προχωράμε σε στοχευμένες δράσεις για να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε.

 

Σχέδιο Δράσης για την προστασία των ανθρώπων μας και των συνεργατών μας

 

Οι ενέργειές μας, άμεσες και πολυεπίπεδες. Προχωρήσαμε σε σύσταση της ειδικής Ομάδας Επιχειρηματικής Συνέχειας, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενημερώνεται διαρκώς από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και συνεργάζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Ομίλου LafargeHolcim, με στόχο να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης. Παράλληλα, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε τις απαραίτητες δράσεις για την προστασία των εργαζομένων μας, την ενίσχυση της ετοιμότητάς μας και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας μας.

Εφαρμόσαμε άμεσα τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

-Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους.

-Λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλες τις εγκαταστάσεις μας. 

-Εντείνουμε τις ενέργειες καθημερινής καθαριότητας στους χώρους εργασίας.

-Προσφέρουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας.

-Περιορίζουμε σημαντικά τις επισκέψεις των εργαζομένων σε συνεργάτες στις απολύτως αναγκαίες.

-Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για τη φύλαξη των παιδιών.

-Παρέχουμε 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους ανθρώπους μας και τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους. 

-Μεριμνούμε για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

-Αναστείλαμε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. 

 

 

Συστηματική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ουσιαστική συνεισφορά στις τοπικές κοινότητες

 

Στηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνεισφέρουμε με κάθε μέσο στην εθνική προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Με πολύχρονη παράδοση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε ιατρικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.

Προχωρήσαμε σε δωρεά δύο πλήρως εξοπλισμένων ISOBOX ειδικής κατασκευής, για την ενίσχυση της θωράκισης και της ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κύμης. Βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να μειώσουν τη διασπορά του ιού και να προστατεύουν τους ασθενείς αλλά και το ιατρικό προσωπικό.

Επιπλέον, προσφέραμε ιατρικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων του ιού COVID-19.

 

Η δέσμευσή μας

 

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες μας και τις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας έγκαιρα, αναφορικά με πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ ταυτόχρονα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και πλέον ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Με ατομική κοινωνική υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή την πρόκληση με επιτυχία.

 

Ενημερωθείτε για τις δράσεις της LafargeHolcim παγκοσμίως:

https://www.lafargeholcim.com/covid-19

Μάθετε περισσότερα για τη LafargeHolcim:

https://www.linkedin.com/company/lafargeholcim/

https://www.facebook.com/LafargeHolcim/

https://twitter.com/LafargeHolcim

Ακολουθήστε τις δράσεις μας στα Social Media:

linkedin.com/company/heracles

https://www.facebook.com/Heraclescareer/

https://www.facebook.com/xtizoumemazi/