COVID-19: Προστασία & μέριμνα για όλους

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις του στην εθνική και παγκόσμια προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Από την πρώτη στιγμή, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μας ως μεγάλος οργανισμός και ενεργός εταιρικός πολίτης, δρούμε με υπευθυνότητα και με αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κρίσης δημόσιας υγείας. Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, εστιάζουμε στην ασφάλεια των ανθρώπων μας, την καλύτερη δυνατή προστασία και εξυπηρέτηση των συνεργατών μας αλλά και την έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Εφαρμόζουμε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και συνεργάτες μας, ενώ παράλληλα προχωράμε σε στοχευμένες δράσεις για να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε.

Για την προστασία των ανθρώπων μας
Για την εξυπηρέτηση των συνεργατών μας
Για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των τοπικών κοινοτήτων

Οι ενέργειές μας, άμεσες και πολυεπίπεδες με στόχο να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη λειτουργία μας, προστατεύοντας τους εργαζόμενούς μας. Από το πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, εφαρμόσαμε και εξακολουθούμε να εφαρμόζουμε τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 

- Προχωρήσαμε σε σύσταση της ειδικής Ομάδας Επιχειρηματικής Συνέχειας, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενημερώνεται διαρκώς από τις αρμόδιες κρατικές αρχές και συνεργάζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Ομίλου Holcim, με στόχο να λαμβάνει τις απαραίτητες αποφάσεις με ταχύτητα και ευελιξία για την αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.

- Ενημερώνουμε συστηματικά για τους τρόπους πρόληψης και προστασίας των ανθρώπων μας και των οικογενειών τους.

- Λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σε όλες τις εγκαταστάσεις μας. 

- Εντείνουμε τις ενέργειες καθημερινής καθαριότητας στους χώρους εργασίας.

- Προσφέρουμε τη δυνατότητα για ευέλικτη μορφή εργασίας – τηλεργασίας.

- Χορηγούμε άδειες ειδικού σκοπού στους ανθρώπους μας για τη φύλαξη των παιδιών.

- Παρέχουμε 24ωρη Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους ανθρώπους μας και τα άμεσα μέλη των οικογενειών τους. 

- Προσφέρουμε δωρεάν πρόσβαση στους εργαζόμενους μας και τις οικογένειές τους σε κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα σωματικής και ψυχικής ευεξίας, με στόχο να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής.

- Μεριμνούμε για τους συναδέλφους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

- Παρέχουμε δωρεάν διαγωνιστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης της νόσου COVID-19 για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού ανά τακτά διαστήματα.

- Προσφέρουμε διαδικτυακές ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης σε όλους τους εργαζόμενους.

- Περιορίζουμε σημαντικά τις επισκέψεις των ανθρώπων μας σε συνεργάτες στις απολύτως αναγκαίες. 

- Αναστέλλουμε ή περιορίζουμε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. 

- Μοιραζόμαστε χρήσιμες συμβουλές και έξυπνες ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των εργαζομένων, καθώς και παρέχουμε πρόσβαση σε δωρεάν διαδικτυακές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανθρώπων μας κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Image
copy_of_untitled_49.png

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η ασφάλεια των συνεργατών μας καθώς και η αποτελεσματική και αξιόπιστη εξυπηρέτησή τους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση της ετοιμότητάς μας και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και άρτιας λειτουργίας της εφοδιαστικής μας αλυσίδας.

Καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών της αγοράς, παραμείναμε συνεπείς στη δέσμευσή μας για την καθημερινή εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών μας με τον πλέον ασφαλή, ευέλικτο και αξιόπιστο τρόπο. Ανταποκρινόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις ανάγκες τους, υιοθετήσαμε νέες λύσεις αναβαθμίζοντας ψηφιακά τη συνεργασία μας. Διευρύναμε τις υπηρεσίες της 24ωρης ψηφιακής πλατφόρμας «Customer Portal» και εφοδιάσαμε με τα κατάλληλα διαδικτυακά εργαλεία την Ομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών. Με τον τρόπο αυτό, παραμένουμε κοντά στους συνεργάτες μας και διατηρούμε την καθημερινή μας επαφή. Παράλληλα, συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε στην πράξη αναλύοντας τις πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις του κλάδου μας που ενδέχεται να αλλάξουν την επιχειρηματική μας καθημερινότητα αλλά και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε συστηματικά τις εξελίξεις, να υιοθετούμε τα μέτρα της πολιτείας, να προσαρμόζουμε αντίστοιχα τις πρακτικές λειτουργίας μας και να απαντούμε υπεύθυνα και ευέλικτα στις ανάγκες των συνεργατών και πελατών μας χτίζοντας και διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς μαζί τους.

Image
copy_of_untitled_52.png

Στηρίζουμε έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την πρώτη στιγμή και συνεισφέρουμε με κάθε μέσο στην εθνική προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού COVID-19. Με πολύχρονη παράδοση προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε και με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε ιατρικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό ζωτικής σημασίας.

Προχωρήσαμε σε δωρεά πλήρως εξοπλισμένων οικίσκων απομόνωσης ειδικής κατασκευής, για την ενίσχυση της θωράκισης και της ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, του Γενικού Νοσοκομείου–Κέντρου Υγείας Κύμης και των κέντρων Υγείας Βόλου, Αργαλαστής και Βελεστίνου.

Συνεισφέροντας στην προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προσφέραμε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου πλήρως εξοπλισμένο οικίσκο απομόνωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, λειτουργώντας ενισχυτικά τόσο προς την τοπική όσο και την εθνική οικονομία.

Επιπλέον προσφέραμε υγειονομικό υλικό και ηλεκτροκαρδιογράφους τελευταίας τεχνολογίας, απαραίτητο εξοπλισμό για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων του ιού COVID-19.

Συνεχίζοντας τη διαρκή συνεισφορά μας στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με κεντρικό μέλημα τη στήριξη του καθημερινού αγώνα των ανθρώπων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέραμε 1.000 τεμάχια ειδικών αντιδραστηρίων για τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων του ιού COVID-19 στο Νοσοκομείο Βόλου, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην ίδια κατεύθυνση, στηρίξαμε οικονομικά το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για την προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της περιοχής.

Παράλληλα, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στηρίζουμε το πολύτιμο έργο μη-κερδοσκοπικών οργανισμών και ιδρυμάτων σε όλη την Ελλάδα. Με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, ενισχύσαμε το πρόγραμμα σίτισης άπορων οικογενειών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», καθώς και το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Γηροκομείο Βόλου και το Σουρλίγκειο Ίδρυμα Υπερηλίκων.

Image
copy_of_untitled_50_1 (1).png

 

Η δέσμευσή μας

Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, τους συνεργάτες μας και τις τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας έγκαιρα, αναφορικά με πρόσθετα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας όλων μας, ενώ ταυτόχρονα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και πλέον ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Με ατομική κοινωνική υπευθυνότητα θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και αυτή την πρόκληση με επιτυχία.