Δίνουμε νέα όψη σε εμβληματικές γειτονιές της Αθήνας

Η πόλη της Αθήνας αλλάζει σταδιακά όψη και ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το δημιουργικό οργασμό που μεταμορφώνει τον αστικό ιστό σε πιο πράσινο και βιώσιμο με υψηλές προδιαγραφές αισθητικής.

Πιο συγκεκριμένα, η Lafargeμέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, συμμετέχει στην αισθητική ενοποίηση και τη λειτουργική αναβάθμιση πεζοδρόμων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Πλάκα και Μοναστηράκι. Μέσα από το σχέδιο “Agora Athens”, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στοχεύει στην αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και την αναζωογόνηση των δύο αυτών εμβληματικών γειτονιών, με σεβασμό στους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Τα Ειδικά Σκυροδέματα Artevia Desactive και Hydromedia της Lafarge επιλέχθηκαν για τη διάστρωση επιλεγμένων πεζοδρόμων και πεζοδρομίων του ιστορικού κέντρου, αποδίδοντας φυσικό αποτέλεσμα που δένει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και διασφαλίζοντας τη μείωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας με αποτέλεσμα τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερό επίπεδο. Χάρη στην υψηλή υδατοπερατότητα του Hydromedia, επιτυγχάνεται η γρήγορη απομάκρυνση του βρόχινου νερού, χωρίς την ανάγκη για σημεία περισυλλογής, για πιο προσβάσιμες και ασφαλείς επιφάνειες. Παράλληλα, το τελικό αποτέλεσμα της ανάγλυφης επιφάνειας με ψηφίδες του Artevia Desactive είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο χρόνο και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών. Το Artevia Desactive έχει ήδη εφαρμοστεί στην καρδιά της Πλάκας, στον ιστορικό πεζόδρομο της Αδριανού, ενώ θα καλύψει ανάγκες και στους πεζοδρόμους σε Κάνιγγος, Γαμβέτα και Γλάδστωνος.

Επιπρόσθετα, η ανακατασκευή του πεζοδρόμου στη Στρατηγού Δαγκλή στα Πατήσια με το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Desactive έχει ήδη ολοκληρωθεί, αναβαθμίζοντας την εικόνα της περιοχής, βελτιώνοντας την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων και δημιουργώντας νέες εστίες για την τοπική κοινότητα.

Χτίζουμε Μαζί πιο πράσινες και βιώσιμες πόλεις με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.