Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και οι εργαζόμενοί του δίπλα στους πληγέντες συναδέλφους και συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία

Σε αυτή την πρωτοφανή ανθρωπιστική και οικολογική καταστροφή που βιώνει η περιφέρεια της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, οι άνθρωποι του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, αρκετοί εξ ημών εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο του Βόλου και κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, νιώθουμε οδύνη για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, από την πρώτη στιγμή έως σήμερα έχουμε διαθέσει στις πληγείσες περιοχές νερό, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και υλικοτεχνική βοήθεια και αδρανή υλικά, και θα συνεχίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Παράλληλα προχωρούμε στην αποκατάσταση των κτιρίων του Σχολικού Συγκροτήματος Φυτόκου, στο οποίο στεγάζονται το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΣΕΚ, το 4ο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΣ.

Εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και συνεργάτες του Εργοστασίου του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, εργάζονται στο πλευρό των τοπικών αρχών για την άμεση ανακούφιση και αντιμετώπιση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Προχωρήσαμε άμεσα στη διάθεση του απαραίτητου κινητού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, για τη διάνοιξη δρόμων, την απομάκρυνση φερτών υλικών από αυλές κατοικιών και δρόμους, τον απεγκλωβισμό κατοίκων καθώς και την αποκατάσταση της γέφυρας στην Κορώπη. Ακόμη, προσφέραμε:

  • Νερό από τις γεωτρήσεις του εργοστασίου στο Δήμο, τη ΔΕΥΑΜΒ και την Περιφέρεια.
  • Περισσότερα από 150.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό στους εργαζόμενους του Εργοστασίου μας στο Βόλο, αλλά και στους δημότες.
  • Πετρέλαιο στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
  • Τρόφιμα στην Μητρόπολη Δημητριάδος για τη σίτιση των πληγέντων.
  • Μηχανήματα Έργου, όπως φορτωτές, φορτηγά, bobcat, περονοφόρα, γερανούς, για τη διάνοιξη δρόμων και τον απεγκλωβισμό ανθρώπων.
  • Υδροφόρες για τον καθαρισμό κεντρικών δρόμων της πόλης.
  • Παροχή υλικών οδοστρωσίας και μηχανημάτων έργου για την άμεση αποκατάσταση δρόμων.
  • Στήριξη και εθελοντική εργασία σε δράσεις καθαρισμού, όπως στον καθαρισμό των σχολείων της Αγριάς.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο τόπος μας να επιστρέψει όσο πιο άμεσα στην κανονικότητα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ουσιαστικά τον τόπο μας, όπως κάνουμε εδώ και 100 χρόνια.