Ενισχύουμε στην πράξη τους μελισσοκόμους της Β. Εύβοιας

Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η εργατικότητα που χαρακτηρίζει την κοινωνία των μελισσών αποτελεί για όλους παράδειγμα προς μίμηση. Για εμάς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, αυτές είναι οι θεμελιώδεις αξίες που ακολουθούμε και εφαρμόζουμε με συνέπεια, ενώ παράλληλα μας οδηγούν να παραμένουμε σταθερά δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Προτεραιότητά μας αυτή τη φορά αποτέλεσε η στήριξη των μελισσοκόμων της Βόρειας Εύβοιας, των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021 στην περιοχή. Στηρίζοντάς τους φροντίζουμε και τις οικογένειές τους, αλλά και τους σημαντικούς πληθυσμούς μελισσών που παραδοσιακά κατοικούσαν στην περιοχή συνεισφέροντας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας. Έτσι, σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ιστιαίας «Η Κυψέλη» προσφέρουμε 150 τόνους μελισσοτροφής για τους επόμενους 6 μήνες καλύπτοντας τις ανάγκες περισσότερων από 20.000 μελισσών. Στόχος μας να παραμείνουν τα μελίσσια στο «σπίτι» τους και σταδιακά να ανακάμψει αυτός ο κλάδος που είναι νευραλγικός για την τοπική και την εθνική οικονομία, αλλά και απαραίτητος για την προστασία της φύσης.

Ήρωάς μας η μέλισσα - Bee Our Hero

Η μέλισσα αγωνίζεται καθημερινά να κρατήσει τον κόσμο μας σε ισορροπία. Με την επικονίαση των λουλουδιών θέτει τα θεμέλια που υποστηρίζουν τη φύση, τη βιοποικιλότητα, ακόμη και την τροφή μας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της μέλισσας, στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ δίνουμε προτεραιότητα στην προστασία της αλλά και τη στήριξη των ανθρώπων που φροντίζουν αυτό το σημαντικό επικονιαστή. Μέσα από το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης "Bee our Hero", αναλαμβάνουμε δράση προσφέροντας τροφή στις μέλισσες των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, στηρίζοντας τους τοπικούς μελισσοκόμους αλλά και αναδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο της μέλισσας για το περιβάλλον.