Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Δήμο Αθηναίων για μια Αθήνα που αλλάζει

Συνεισφέρουμε από κοινού στην «πράσινη» αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Ένα νέο, έξυπνο και ενεργειακά αποδοτικό πάρκο γειτονιάς, παραδόθηκε στους κατοίκους της ιστορικής συνοικίας του Κολωνού με δωρεά του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Ο ανοιχτός χώρος πρασίνου είναι προσβάσιμος από όλους, αντικατοπτρίζοντας το κοινό όραμα του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου για πιο «πράσινες» και αειφόρες γειτονιές στην καρδιά της πόλης.

Η κατασκευή του πρότυπου πάρκου στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Κιλκίς και Αλαμάνας, βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Συγκεκριμένα, για την κατασκευή του δαπέδου, των περιμετρικών παγκακιών και του περιβάλλοντος πεζοδρομίου χρησιμοποιήσαμε τα Ειδικά Σκυροδέματα της Lafarge. Πρόκειται για καινοτόμες λύσεις υψηλής αισθητικής με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε ολόκληρο το φάσμα του κύκλου ζωής τους.

  • Υδατοπερατό σκυρόδεμα νέας γενιάς Hydromedia

Το Ειδικό Σκυρόδεμα Hydromedia, η πλέον «πράσινη» και βιώσιμη λύση για τη διαχείριση του βρόχινου νερού, προσφέρει υψηλή δυνατότητα απορροής (330lt/m2/min), ώστε το βρόχινο νερό να επιστρέφει απευθείας στο έδαφος εμπλουτίζοντας τις φυσικές υπόγειες δεξαμενές. Έχει χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και συμβάλλει στη βελτίωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας στην πρωτεύουσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και στη βελτίωση του μικροκλίματος.

  • Αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα Artevia Stone

Η σειρά διακοσμητικών/αρχιτεκτονικών σκυροδεμάτων Artevia συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του σκυροδέματος και των εντυπωσιακών υλικών design για μοναδικό αποτέλεσμα σε υφή, όψη και αισθητική. Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Stone με πραγματική αίσθηση φυσικής πέτρας χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εδάφους 30 τμ καθώς και σε περιμετρικά παγκάκια 20 τμ. Προσφέρει τη δυνατότητα ανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας και αποβολής της ενέργειας που έχει απορροφήσει υπό μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας. Ταυτόχρονα, συμβάλλει στην ασφάλεια του επισκέπτη χάρη στις αντιολισθητικές του ιδιότητες.

  • Αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα με φυσικά αδρανή Artevia Desactive  

Το Ειδικό Σκυρόδεμα Artevia Desactive με βάση φυσικά αδρανή υλικά έχει χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα σε ολόκληρο το φάσμα του κύκλου ζωής του. Αποτελεί βέλτιστη λύση για εξωτερικούς χώρους, καθώς προσφέρει υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή στη φθορά και ευκολία στη συντήρηση.

Παράλληλα, καθιστικά από ανακυκλωμένη ξυλεία πλαισιώνουν το λιτό αστικό δάσος που δημιουργήθηκε, ενώ για το φωτισμό του πάρκου τοποθετήθηκε φωτοβολταϊκό σύστημα προηγμένης τεχνολογίας.

Κατόπιν μελέτης, για το πάρκο επιλέχθηκαν πυκνοφυτεμένα αειθαλή και φυλλοβόλα δένδρα, τα οποία είναι ανθεκτικά και δοκιμασμένα στον αστικό ιστό με μειωμένες ανάγκες νερού και συντήρησης. Έτσι, εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες σκίασης και ηλιασμού σε κάθε εποχή του έτους. Επιπλέον, υπεδάφιο αρδευτικό σύστημα καλύπτει με τον πλέον αποδοτικό τρόπο τις ανάγκες ποτίσματος των φυτών, καθώς κι ένα πρωτοποριακό δίκτυο εξαερισμού εξασφαλίζει την ομαλή τους ανάπτυξη.

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τις αρχές της αειφορίας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, κάνοντας πράξη καθημερινά τη δέσμευσή μας για την μετάβαση σε πιο αειφόρες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.