Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναδεικνύει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και τη βιομηχανική ιστορία της χώρας μέσα από τη νέα πλατφόρμα heraclespanorama.gr

Ένα ταξίδι που ζωντανεύει εικόνες άλλων εποχών μέσα από μοναδικά έργα τέχνης και μια περιήγηση που αναδεικνύει τη σύγχρονη βιομηχανική ζωή της Ελλάδας μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό προσφέρει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μέσω του heraclespanorama.gr. Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από το ιστορικό αρχείο αλλά και την πλούσια συλλογή έργων τέχνης του Ομίλου.

 

Ειδικότερα, σε συνέχεια του έργου ταξινόμησης και ψηφιοποίησης του φωτογραφικού του αρχείου, που ξεπερνά τις 40.000 φωτογραφίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μοιράζεται  και θα ανανεώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσω της πλατφόρμας heraclespanorama.gr επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό, που αποτυπώνει με ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τρόπο τις εγκαταστάσεις, τα λιμάνια, τους χιλιάδες εργαζομένους και την παράδοση πάνω από 110 χρόνων. Παράλληλα, παρουσιάζει έργα τέχνης περισσότερων από 60 καταξιωμένων καλλιτεχνών που κόσμησαν τα ημερολόγια της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ από το 1956 μέχρι το 2009. Έτσι, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επιστρέφει φωτογραφικά στο παρελθόν αναδεικνύοντας τόσο την μακρόχρονη ιστορία του που προσδιόρισε και διαμόρφωσε τη βιομηχανική ιστορία της χώρας όσο και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Οι επισκέπτες της πλατφόρμας heraclespanorama.gr έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα έργα τέχνης και να μοιραστούν τις φωτογραφίες μέσω αναρτήσεων στα δικά τους κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Ταυτόχρονα, έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για εκδηλώσεις και εκθέσεις που έχουν ήδη διεξαχθεί, αλλά και για όλες όσες προγραμματίζονται.

Η κα Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Εδώ και πάνω από 110 χρόνια, παραμένουμε πρωτοπόροι, προσαρμοζόμαστε σε κάθε πρόκληση και προχωράμε μπροστά δημιουργώντας αξία για όλους, χωρίς να λησμονούμε το παρελθόν μας. Μέσα από την πλατφόρμα heraclespanorama.gr προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στην μακρόχρονη ιστορία και παράδοσή του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ που ταυτίζεται με τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, επαληθεύουμε για ακόμη μια φορά τη δέσμευση του Ομίλου μας για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας».