Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την προστασία της μέλισσας μέσω influencer marketing

Στηρίζει τον κλάδο της μελισσοκομίας δημιουργώντας τη @Melobee_hero, μια μέλισσα-influencer που ενημερώνει το ελληνικό κοινό για τη σημασία των μελισσών στην προστασία της φύσης και την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Σε ενίσχυση της συνεισφοράς του στον κλάδο της μελισσοκομίας προχωρά ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ μέσα από δράσεις influencer marketing στα Social Media, στηρίζοντας έτσι «Έναν άθλο ακόμα για τη φύση». Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δημιούργησε στο Instagram τη @Melobee_hero, έναν χαρακτήρα μέλισσας-influencer, που σκοπό έχει να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία για τη σημασία των μελισσών στη βιοποικιλότητα της χώρας και να σπάσει τα στερεότυπα που πιθανόν υπάρχουν για το είδος, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία της φύσης και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέα.

Η δημιουργία της @Melobee_hero εντάσσεται στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero» και έρχεται ως συνέχεια της στήριξης που προσφέρει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στους μελισσοκόμους της Βόρειας Εύβοιας, των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη σημαντικά από τις πυρκαγιές του 2021. Ο λογαριασμός της @Melobee_hero στο Instagram ενημερώνει για τη σημασία των μελισσών μέσα από έναν σύγχρονο, ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το οικοσύστημα των μελισσών, την μελισσοπαραγωγή στη χώρα μας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, αλλά και χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να ακολουθήσουν οι πολίτες για να βοηθήσουν τις μέλισσες. Ο λογαριασμός της @Melobee_hero φιλοδοξεί να συσπειρώσει το κίνημα της προστασίας των μελισσών στην Ελλάδα και να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στο ζήτημα της εξαφάνισης του είδους.

Μέσα από την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επαληθεύει τη δέσμευσή του να στέκεται αρωγός στην υποστήριξη του νευραλγικού κλάδου της μελισσοκομίας και να προσφέρει ουσιαστικά στις τοπικές κοινωνίες, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον, μέσα από τις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένας άθλος ακόμα».

«Οι μέλισσες αποτελούν τους σημαντικότερους επικονιαστές στη φύση, οι οποίοι εξασφαλίζουν μεγάλη ποικιλομορφία σε όλα τα είδη, καθιστώντας τα οικοσυστήματα σταθερά και ανθεκτικά. Η δημιουργία της @Melobee_hero έρχεται να δώσει περαιτέρω επικοινωνιακή ώθηση στο μήνυμα προστασίας των μελισσών που προωθεί ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, αλλά και στη στήριξη που παρέχει για την καλλιέργεια των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου μελισσοκομίας. Ευελπιστούμε ότι αυτή η προσπάθεια θα αγκαλιαστεί και από άλλους φορείς και οργανισμούς, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του οικοσυστήματός μας», τόνισε η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Επισκεφθείτε τον λογαριασμό της @Melobee_hero εδώ.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία από εδώ.