O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ξεχώρισε στα Manufacturing Excellence Awards 2020

Έλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις για τη συνεισφορά του στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
 

Δύο ακόμα σημαντικά βραβεία για τη συνεισφορά του στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη εξασφάλισε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2020, μία διοργάνωση που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

manufacturing excellence awards min

Ο Όμιλος έλαβε χρυσό βραβείο για τις πρωτοβουλίες του στη βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική» και χάλκινο για το LYSIS, τη νέα «πράσινη» λύση για χτίσιμο και σοβάτισμα χωρίς τη χρήση ασβέστη, στην κατηγορία «Καινοτόμα Προϊόντα».

Σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα, οι διακρίσεις στα Manufacturing Excellence Awards 2020 αναγνωρίζουν τη σημασία που προσδίδει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στην αειφόρο ανάπτυξη και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, επενδύοντας συστηματικά σε “πράσινες” πρακτικές.

Εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο και πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, που έχει στο επίκεντρο την υποκατάσταση ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά, βελτιώνει διαρκώς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Παράλληλα,  ελαχιστοποιεί τη χρήση του νερού στις δραστηριότητές του, πετυχαίνοντας την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των οικοσυστημάτων.

Επιπρόσθετα, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία και την εμπειρία του, διευρύνει το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο με προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας όπως το LYSIS, που συνδυάζουν την καινοτομία με το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο κ. Νίκος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Εξαγωγών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να ανταμείβονται. Κάθε διάκριση μας κινητοποιεί ακόμη περισσότερο για να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να υιοθετούμε νέες πράσινες πρακτικές σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, να βελτιώνουμε διαρκώς την ενεργειακή μας απόδοση και να προσφέρουμε λύσεις φιλικές προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος, βιομηχανικών ορυκτών και προηγμένων αειφόρων λύσεων, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη LafargeHolcim

 

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim επινοεί εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube