Μία ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και τις μέλισσες

«Έχουμε μόνο #ΜΙΑ_ΓΗ» (We have #OnlyOneEarth) είναι το σύνθημα του εορτασμού της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Για εμάς, στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, αυτή η ημέρα έγινε ακόμη μια αφορμή να ευαισθητοποιήσουμε περαιτέρω τόσο τους ανθρώπους μας όσο και το ευρύ κοινό για την προστασία της βιοποικιλότητας, στο πλαίσιο της διαχρονικής μας δέσμευσης που καθοδηγεί καθημερινά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Άλλωστε προτεραιότητά μας αποτελεί να διαδραματίζουμε ζωτικό ρόλο στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και να χτίζουμε μαζί έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο για όλους.

Με στόχο την προστασία και την προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας, εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης «Bee Our Hero», που θέτει στο επίκεντρό του τη μέλισσα: τον μικρότερο και πιο σημαντικό επικονιαστή της φύσης, στηρίζοντας έτσι «Έναν άθλο ακόμα για τη φύση».

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και την Κυριακή 5 Ιουνίου καλέσαμε όλους τους εργαζομένους και τις οικογενειές τους σε όλες μας τις εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα για να μάθουμε για τη σημασία της μέλισσας και το ρόλο της στη διατήρηση της βιοποικιλότητας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, quiz γνώσεων και ομιλίες μελισσοκόμων.

Παράλληλα, μέσα από ένα video documentary, αναδεικνύουμε τη σημασία τόσο της μέλισσας όσο και του νευραλγικού κλάδου της μελισσοκομίας που προσφέρει στην τοπική και εθνική οικονομία. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε ένα θετικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι η ευβοϊκή μελισσοκομία όχι μόνο δεν χάθηκε μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά αναπτύσσεται και έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σημαντικό αυτό κλάδο.

Χτίζουμε Μαζί τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε.

Στιγμές Χαράς και Μάθησης για μικρούς και μεγάλους