Δεσμευόμαστε για ένα θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα από την ανανεωμένη πλατφόρμα πληροφόρησης www.heracles-footprint.gr

Ανοίγουμε νέους δρόμους για να καταστεί ο κατασκευαστικός κλάδος του αύριο πιο καινοτόμος και κλιματικά ουδέτερος

Για όλους εμάς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, διαχρονική δέσμευσή μας είναι να χτίζουμε έναν κόσμο πιο έξυπνο, πιο "πράσινο" και πιο βιώσιμο. Παραμένοντας προσηλωμένοι στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και με οδηγό το όραμά μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, θέτουμε σε λειτουργία την πλατφόρμα heracles-footprint.gr με εμπλουτισμένο περιεχόμενο και ανανεωμένη σχεδίαση.

Η ανανεωμένη πλατφόρμα ενημέρωσης και επικοινωνίας σχεδιάστηκε με στόχο την τακτική ενημέρωση και αποτύπωση της επίδοσής του Ομίλου μας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης. Συγκεντρώνει το σύνολο των πληροφοριών σχετικά με τις πρωτοβουλίες, τις καινοτόμες πρακτικές και τις διαρκώς βελτιωμένες επιδόσεις μας σε σχέση με τους τέσσερις στρατηγικούς μας πυλώνες για τη βιώσιμη ανάπτυξη: τους ανθρώπους μας και την κοινωνίατο κλίματην κυκλική οικονομία και τη φύση. Μεταξύ άλλων, ο νέος ψηφιακός χώρος περιλαμβάνει:

  • το κοινωνικό μας αποτύπωμα, με σταθερή προτεραιότητα τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης και προστιθέμενης αξίας τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και την χώρα συνολικά.
  • τις δράσεις και πρωτοβουλίες μας για τη θετική επίδραση στην κλιματική αλλαγή, εστιάζοντας στην περαιτέρω μείωση των καθαρών εκπομπών CO2.
  • τις καλές πρακτικές μας για τη σταθερή εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προαγωγή των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Παράλληλα, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας, με υπευθυνότητα και διαφάνεια δίνουμε στον επισκέπτη την ευκαιρία να μάθει περισσότερα για τη λειτουργία και το αποτύπωμα των δύο Εργοστασίων μας σε Βόλο και Μηλάκι, καθώς και να ενημερώνεται για τις μετρήσεις των αέριων εκπομπών τους σε ημερήσια βάση. Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα εύκολης και γρήγορης παρακολούθησης της συνολικής εικόνας των εκπομπών των μονάδων παραγωγής τσιμέντου μέσα από την πρόσβαση σε παλαιότερες μετρήσεις. 

Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ Χτίζουμε Μαζί για ένα βιώσιμο τώρα και ένα καλύτερο αύριο, συνεχίζοντας να επενδύουμε σε καλές πρακτικές που αφορούν τόσο στην επίτευξη θετικού κοινωνικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος όσο και στην  αμφίδρομη επικοινωνία με τους κοινωνικούς μας εταίρους, τις τοπικές κοινωνίες και κάθε ενδιαφερόμενο μέρος.