Διπλή διάκριση στα Manufacturing Excellence Awards 2021 για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ξεχώρισε για τη συνεισφορά του στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη στρατηγική του σε θέματα ESG
 

Διπλή βράβευση απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Manufacturing Excellence Awards 2021, που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την Boussias Communications με στόχο να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές στην ελληνική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Πολιτική» για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί για την ταχύτερη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες και κυκλικές κατασκευές. Ειδικότερα, ο Όμιλος υλοποιεί μακροχρόνιο περιβαλλοντικό επενδυτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει επενδύσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και δράσεις περαιτέρω απανθρακοποίησης της παραγωγικής του διαδικασίας και υποκατάστασης ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έλαβε το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική́ για τα ESG» για την αφοσίωσή του στη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του σε σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση. Εστιάζοντας σε τέσσερις πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ υλοποιεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική σε θέματα ESG, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και επενδύσεις σε «πράσινες» πρακτικές που οδηγούν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων. Με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έγινε η πρώτη τσιμεντοβιομηχανία στην Ελλάδα που απέκτησε Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει στα Εργοστάσιά του στο Βόλο και το Μηλάκι.

Η Εύη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Οι διακρίσεις μας είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την αφοσίωσή μας να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ως παράγοντας οικονομικής δραστηριότητας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για όλους τους κοινωνικούς μας εταίρους».

 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim καθίσταται μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.holcim.com, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το νέο όραμα του Ομίλου στη διεύθυνση www.holcim.com/about-holcim