O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στη βελτίωση του ενεργειακού του αποτυπώματος

Προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο Εργοστάσιο του Βόλου
 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με σταθερή δέσμευση τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών του που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας, επενδύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του Εργοστασίου στο Βόλο εγκαθιστώντας νέο, πιο «πράσινο» και αποδοτικό φωτιστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών.

Κάνοντας πράξη την «πράσινη» στρατηγική του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχώρησε στην αντικατάσταση του συνόλου των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους του Εργοστασίου στο Βόλο με νέα σύγχρονα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Πρόκειται για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με σημαντικά χαμηλότερη ηλεκτρική κατανάλωση και υψηλότερη φωτεινότητα. Με τον τρόπο αυτό, το Εργοστάσιο επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας που ξεπερνά τις 441.000 kWh, που αντιστοιχεί στο 30  της συνολικής ενέργειας για φωτισμό, καθώς και μείωση κατά 344 τόνους του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας υψηλότερα επίπεδα φωτεινότητας, το Εργοστάσιο ενισχύει περαιτέρω τις συνθήκες ασφαλείας για τους εργαζόμενους του που απασχολούνται στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες.

Ο Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε σχετικά «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, η διαρκής αναβάθμιση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος καθώς και του επιπέδου Υγείας & Ασφάλειας αποτελούν πάγιες προτεραιότητές μας. Με ευθύνη και σεβασμό στους ανθρώπους μας, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, δεν επαναπαυόμαστε, αλλά εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο τη διαρκή εξέλιξη και τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεών μας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες».

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος, βιομηχανικών ορυκτών και προηγμένων αειφόρων λύσεων, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη LafargeHolcim

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim διαμορφώνει εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube