Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει πράξη την «πράσινη» ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες

Προχωρά στην ασφαλή απομάκρυνση και αειφόρο διαχείριση αγροτικών υπολειμμάτων στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου για την ενεργειακή αξιοποίηση από το Εργοστάσιο στο Μηλάκι Ευβοίας
 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με διαχρονική δέσμευση τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της Υγείας & Ασφάλειας και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, υλοποιεί δράση καθαρισμού στο Μηλάκι Ευβοίας με στόχο την ασφαλή και βιώσιμη διαχείριση της βλάστησης και των αγροτικών υπολειμμάτων της περιοχής. Πρόκειται για βέλτιστη αειφόρο λύση σε ένα μείζονος σημασίας τοπικό πρόβλημα με πολλαπλά οφέλη για την κοινότητα, ενώ παράλληλα συνιστά ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της «πράσινης» στρατηγικής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι.

 

omilos iraklis katharismos sto milaki fotografia mincrop min

Με σταθερό προσανατολισμό στη βιώσιμη ανάπτυξη, το Εργοστάσιο του Μηλακίου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και των κατοίκων του οικισμού του Μηλακίου. Ειδικότερα, το Εργοστάσιο ανέλαβε τον καθαρισμό, την ασφαλή απομάκρυνση, καθώς και την υπεύθυνη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των κλαδεμάτων και των αγροτικών υπολειμμάτων, στο πλαίσιο της πρόσφατης επένδυσης ύψους 2 εκατ. ευρώ για τη νέα μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας. Αξιοποιώντας τα κλαδέματα ως εναλλακτικό καύσιμο κατά την παραγωγική διαδικασία τσιμέντου, το Εργοστάσιο εξοικονομεί φυσικούς πόρους, βελτιώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας της Εύβοιας. Ταυτόχρονα, προσφέρει μια βιώσιμη και ορθή λύση στη διαχείριση των κλαδεμάτων και υπολειμμάτων, καθώς αποτρέπει αυτό τον όγκο απορριμμάτων να οδηγηθεί σε ταφή.

 

Παράλληλα, με τη δράση αυτή, το Εργοστάσιο του Μηλακίου συνεισφέρει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της Υγείας & Ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, εξαλείφοντας πλήρως προβλήματα και κινδύνους που αφορούν σε: περιορισμένη ορατότητα στους περιφερειακούς δρόμους, δημιουργία μολυσματικών εστιών εξαιτίας της ρίψης μπαζών και του πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, καθώς και δυσκολία πρόσβασης στην παραλιακή ζώνη.

 

Ο Άγγελος Καρατζάς, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλακίου, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ και τη Διεύθυνση του Εργοστασίου στο Μηλάκι για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αναφορικά με την απομάκρυνση των κλαδεμάτων στην παραλία του οικισμού. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου και της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ευελπιστούμε σε επιπλέον αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον».

 

«Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αποδεικνύουμε έμπρακτα την αφοσίωσή μας στην προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών σε κάθε ευκαιρία. Ειδικότερα για το Εργοστάσιο του Μηλακίου, συνεχίζουμε με συνέπεια και συνέχεια τις «πράσινες» επενδύσεις μας για τη βελτίωση του αποτυπώματός μας, καθώς και τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στην Εύβοια», ανέφερε ο Βασίλης Καμπάνης, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Ευβοίας.

 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών υλικών, σκυροδέματος, βιομηχανικών ορυκτών και προηγμένων αειφόρων λύσεων, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη LafargeHolcim

 

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim επινοεί εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube