Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας &amp Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Με όχημα την κοινωνική ευθύνη, γνώμονα την πρόοδο των νέων και προορισμό τον πολιτισμό, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του τόσο για την ενδυνάμωση και παροχή ευκαιριών στους νέους όσο και για τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας ιστορίας του τόπου μας. Ο Όμιλος στέκεται πολύτιμος σύμμαχος των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανασκαφικό τους έργο, με στόχο να αναδείξει τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των Ανθρωπιστικών Επιστημών στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτισμικού προσώπου της χώρας μας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει να ενισχύσει οικονομικά την αρχαιολογική ανασκαφή που επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο λιμάνι της αρχαίας Σικυώνας, το σημερινό Κιάτο Κορινθίας. Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος όχι μόνο συνεισφέρει στην ανάδειξη του πολιτισμού μας, αλλά και στηρίζει ουσιαστικά τους νέους μελλοντικούς αρχαιολόγους στον «άθλο» τους να φέρουν στο φως εκκλησία της εποχής του Ιουστινιανού, με την εποπτεία των Ιωάννη Βαραλή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Μαρίας Αγρέβη, Δρ. Τμηματάρχου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε σχετικά «Συνεχίζοντας με συνέπεια και συνέχεια την μακρόχρονη παράδοσή μας να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, αλλά και τρέφοντας σεβασμό και θαυμασμό στην ιστορία του τόπου μας, όλοι εμείς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρουμε με χαρά στο ανασκαφικό έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Κιάτο Κορινθίας. Προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια, ώστε το ταξίδι των νέων στη γνώση και τον πολιτισμό να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη LafargeHolcim

Ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις δομικών υλικών, η LafargeHolcim διαμορφώνει εκ νέου τον τρόπο που χτίζουμε, ώστε να γίνει ο κόσμος πιο πράσινος και πιο έξυπνος για όλους. Στην πορεία της να καταστεί μια εταιρία με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η LafargeHolcim προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως το «πράσινο» σκυρόδεμα ECOPact, κάνοντας πραγματικότητα κατασκευές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Υιοθετώντας το κυκλικό επιχειρηματικό μοντέλο, η εταιρία ηγείται παγκοσμίως στην ανακύκλωση αποβλήτων για την ενεργειακή αξιοποίηση και την ανακύκλωση πρώτων υλών μέσω πράσινων προϊόντων όπως το τσιμέντο Susteno. Η καινοτομία και η ψηφιοποίηση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της εταιρίας, με περισσότερα από τα μισά έργα Έρευνας & Ανάπτυξης να εστιάζουν στην ανάπτυξη πιο πράσινων λύσεων. Οι 70.000 εργαζόμενοι της LafargeHolcim σε περισσότερες από 70 χώρες δεσμεύονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω των τεσσάρων δραστηριοτήτων της: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Προϊόντα & Λύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafargeholcim.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, LinkedIn και YouTube