Σημαντικές διακρίσεις του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο

Το πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» απέσπασε το βραβείο Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 
 

 

Το καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Καλός Οδηγός» του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcimσυνεχίζει να διανύει μια διαδρομή γεμάτη αναγνώριση και επιβράβευση κατακτώντας κορυφαίες διακρίσεις.

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας αναδείχθηκε μεταξύ των 5 πιο επιτυχημένων και πρωτοπόρων πρωτοβουλιών, αποσπώντας το Βραβείο Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια για το 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, διακρίθηκε στα Αριστεία Εταιρικής Υπευθυνότητας, ένας καταξιωμένος θεσμός που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος.

Ειδικότερα, σε τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στις 26 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε και επιβράβευσε τις 5 καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ελληνικό πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ κατέκτησε επάξια μία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες πρωτοβουλίες της Ευρώπης σε θέματα οδικής ασφάλειας. Η κριτική επιτροπή ανάμεσα σε 100 υποψηφιότητες ξεχώρισε το πρόγραμμα αυτό για την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητά του, καθώς και την ευρηματικότητά του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αναφορικά με την προσέγγιση των επαγγελματιών οδηγών του Ομίλου.

Παράλληλα, το πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» βραβεύθηκε στην 7η διοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας αποσπώντας το αριστείο στην κατηγορία «Εργαζόμενοι – Μεγάλες Επιχειρήσεις». Η διάκριση αυτή αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια των εργαζομένων και συνεργατών του.

Ο κ. Γεώργιος Μίχος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «Καλός Οδηγός» μας κάνει πραγματικά υπερήφανους. Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά την επίμονη και καθημερινή μας προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός υγιούς, ασφαλούς και ποιοτικού χώρου εργασίας για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, καθώς και να εφαρμόζουμε καινοτόμες πρακτικές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στρατηγική αυτή με στόχο να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτές σημαντικές διακρίσεις αφορούν στο πρόγραμμα «Καλός Οδηγός» που σχεδιάστηκε ειδικά για τους παραπάνω από 600 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ. Το πρόγραμμα αποτελείται από αυτοτελή τηλεοπτικά επεισόδια και διαδραστικές ερωτήσεις που προβάλλονται από την ψηφιακή πλατφόρμα www.kalosodigos.gr, ενώ καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην καθημερινότητά τους.

 

 Όμιλος Εταιριών Ηρακλής

 Ο Όμιλος Εταιριών Ηρακλής, μέλος της LafargeHolcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 30 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία τσιμέντου, αδρανών και σκυροδέματος, προσφέροντας στην αγορά προϊόντα και λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κατασκευής.

 

About LafargeHolcim

LafargeHolcim is the leading global building materials and solutions company serving masons, builders, architects and engineers all over the world. Group operations produce cement, aggregates and ready-mix concrete which are used in building projects ranging from affordable housing and small, local projects to the biggest, most technically and architecturally challenging infrastructure projects. As urbanization increasingly impacts people and the planet, the Group provides innovative products and building solutions with a clear commitment to social and environmental sustainability. With leading positions in all regions, LafargeHolcim employs around 90,000 employees in more than 80 countries and has a portfolio that is equally balanced between developing and mature markets.

 

 

Περισσότερα στο www.lafarge.gr και www.lafargeholcim.com