Σου μοιάζω για Γαρυφαλλιά;

Γνώρισέ με καλύτερα για να αποφασίσεις το όνομά μου!

Μένω στο νησάκι "Πιπέρι" μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και είμαι μια… "πιπεράτη" μικρή φώκια! Αυτό το αποδεικνύει και η φωτογραφία μου, γιατί μου αρέσει να ξαπλώνω στο πλάι, σαν γοργόνα.

Μαζί με τη μαμά μου, μένουμε σε μια ζεστή και μεγαλοπρεπή σπηλιά, αλλά ακόμη δεν βγαίνω έξω. Είμαι πολύ μικρή, συμφωνεί και η μαμά.

Γι’ αυτό, χαιρέτησα από μακριά τους φίλους μου, ερευνητές της MOm, που τράβηξαν τη φωτογραφία μου στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Ακούω πως βρίσκουν συχνά μικρές φώκιες που απομακρύνονται και δεν μπορούν να βρουν το δρόμο για να γυρίσουν στη σπηλιά τους. Όπως οι μικρές μου φίλες φώκιες, είμαι αρκετά προσεκτική και επιφυλακτική με τον έξω κόσμο. Αλλά ακόμη το τρίχωμά μου είναι καφέ και θηλάζω.

Όταν το τρίχωμά μου θα γίνει ανοιχτό γκρι, θα βγαίνω κι εγώ να κυνηγάω, όπως ακριβώς και η μαμά. Θα βρίσκω φρέσκο χταποδάκι για μεζέ μετά το κολύμπι μου, γιατί είμαι και πρώτη κολυμβήτρια! Όλοι το λένε στο "Πιπέρι"!

Χρειάζομαι τη στήριξή σου για να μεγαλώσω. Γίνε κι εσύ μέλος της προσπάθειας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για την προστασία της βιοποικιλότητας. Γίνε κοι-νονός μιας σημαντικής προσπάθειας!