Συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ και της εταιρίας ΣΥΜΒΟΛΗ για το «the SPOT»

 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη ΣΥΜΒΟΛΗ για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του αειφόρου κτιρίου «the SPOT»

Συνεπής στη δέσμευσή του για την προώθηση αειφόρων πρακτικών και τη δημιουργία αειφόρων κατασκευών, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά σε συνεργασία με το μελετητικό γραφείο ΣΥΜΒΟΛΗ, στο πλαίσιο της δημιουργίας του καινοτόμου και ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου «the SPOT» (Sustainable Practices of Tomorrow), στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Ρίο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΥΜΒΟΛΗ ανέλαβε να εκπονήσει τις μελέτες για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Κτιρίου του Αύριο, οι οποίες περιλαμβάνουν την ύδρευση, τον κλιματισμό, τα ηλεκτρικά, την αποχέτευση, την ενεργητική και παθητική πυροπροστασία καθώς και την μελέτη ενεργειακής απόδοσης. Παραμένοντας σταθερά ένα βήμα μπροστά στις εξελίξεις χάρη στην εξειδίκευση, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, η ΣΥΜΒΟΛΗ έχει καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως στις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις του πρώτου κτιρίου στην Ελλάδα όπου θα εφαρμοστεί σε πραγματική κλίμακα η τεχνολογία ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης σκυροδέματος (3D CONCRETE PRINTING).

O κ. Στέφανος Ν. Παπαδόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και Διαχειριστής του γραφείου ΣΥΜΒΟΛΗ, δήλωσε σχετικά «Η «ΣΥΜΒΟΛΗ» μας στο πρωτοποριακό έργο της 3D εκτύπωσης του κτιρίου «the SPOT» υπήρξε για εμάς μία διδακτική και ευχάριστη διαδικασία. Παρά το απαιτητικό και φορτωμένο καθημερινό μας πρόγραμμα, δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να δεχτούμε να συμμετάσχουμε στο έργο με την προσφορά των υπηρεσιών μας. Κατά την εκπόνηση των μελετών, πρόκληση για εμάς υπήρξε η προσαρμογή των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο είδος αυτό της κατασκευής όπου στην χώρα δεν έχει προηγούμενο, όπως επίσης και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου συγκριτικά με συμβατικές κατασκευές. Θεωρούμε άλλωστε, ότι στο άμεσο μέλλον η εκτύπωση κτιρίων θα αποτελεί ολοένα και περισσότερο πιθανή επιλογή δόμησης. Ευχόμαστε ολόψυχα το «the SPOT» να αποτελέσει κτίριο-έμπνευση στους επισκέπτες του, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να υλοποιήσουν και να αναπτύξουν τις δικές τους πρωτοποριακές ιδέες και οράματα».

Ο κ. Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την εταιρία ΣΥΜΒΟΛΗ. Η πολυετής εμπειρία της αποτυπώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελέτες που εκπονήθηκαν, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου μας για μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του «the SPOT», συνιστώντας οδηγό για καινοτόμα έργα του κατασκευαστικού κλάδου του αύριο».

O κ. Στέφανος Ν. Παπαδόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και Διαχειριστής του γραφείου ΣΥΜΒΟΛΗ