Ultra™ Series

Η Ultra™ Series είναι μια σειρά έτοιμων σκυροδεμάτων που δημιουργήθηκε, για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αναγκών του κατασκευαστικού κλάδου. 

Αυτή η οικογένεια προϊόντων έχει σχεδιαστεί, για να αυξήσει τα οφέλη των πελατών μας, χάρη στην υψηλότερη παραγωγικότητα, ενώ εξυπηρετεί εφαρμογές που εκτείνονται σε όλα τα στάδια της οικοδομής προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε όλες τις κατασκευαστικές ανάγκες. Tα προϊόντα Ultra Series προσφέρουν λύσεις υψηλής τεχνολογίας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, από κατοικίες και έργα μικρής κλίμακας, μέχρι τα μεγαλύτερα και πλέον απαιτητικά – τεχνικά και αρχιτεκτονικά – έργα υποδομών.

Τα προϊόντα της σειράς Ultra™

Floor Heating Screed (Κονίαµα ενδοδαπέδιας θέρµανσης)

Το κονίαμα ενδοδαπέδιας θέρμανσης UltraTM είναι ειδικής σύνθεσης τσιμεντοκονία δαπέδων, σύμφωνα με το πρότυπο EN 13813, σχεδιασμένο για άριστα αποτελέσματα σε χρήσεις όπως:

  • εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης (ως θερμoμπετόν)
  • ως υλικό πλήρωσης δαπέδων (γεμίσματα), ταρατσών, μπαλκονιών κ.λπ.

Προορίζεται για άοπλες εφαρμογές. 

Screed Mortar (τσιμεντοκονίαμα γεμισμάτων)

Λόγω της ειδικής μελέτης σύνθεσης, το Ultra™ Screed Mortar είναι το πλέον κατάλληλο υλικό για τα γεμίσματα δαπέδων, τόσο σε σχέση με την ευκολία (άντληση, τελική επιφάνεια έτοιμη για κάλυψη) όσο και με το κόστος (βιομηχανικό προϊόν - όχι επί τόπου ανάμιξη στο χώρο εφαρμογής, ταχύτητα). Επιπλέον, η ομοιογένειά του, του προσδίδει ασύγκριτες επιδόσεις σε θέματα αντοχής και επεξεργασίας.

Lightweight (ελαφροσκυρόδεμα)

Οι σύγχρονες απαιτήσεις της κατασκευής προσανατολίζονται σε δομικά υλικά υψηλής αποτελεσματικότητας. Το UltraTM Lightweight είναι η λύση που προσφέρει η Lafarge Beton στις σύγχρονες απαιτήσεις της κατασκευής συνδυάζοντας χαμηλό ειδικό βάρος και ιδιαίτερες θερμο-ηχομονωτικές ιδιότητες. Τα ελαφροβαρή αδρανή υλικά που μπορούν να επιλεχθούν ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι:
• Ελαφρόπετρα (κίσσηρη)
• Κόκκοι περλίτη
• Κόκκοι πολυστηρενίου

Ινοπλισμένο (σκυρόδεμα ενισχυμένο με διάφορους τύπους ινών)

Το UltraΤΜ Ινοπλισμένο με μεταλλικές ή δομικές ίνες είναι η λύση προστιθέμενης αξίας για τις εφαρμογές βιομηχανικών δαπέδων κυρίως, συνδυάζοντας την ποιότητα με τη δυνατότητα άμεσης ελικοπτέρωσης λόγω του πλεονεκτήματος της επιταχυνόμενης πήξης τουΤο UltraTM Ινοπλισμένο με ίνες πολυπροπυλενίου είναι η αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση των επιφανειακών ρωγμών συρρίκνωσης του σκυροδέματος.

Aqua (σκυροδέματα με ιδιότητες μειωμένης υδατοπερατότητας ή και υδοατοστεγανότητας)

Το UltraΤΜ Aqua Proof θωρακίζει το οπλισμένο ή μη σκυρόδεμα απέναντι σε βλαπτικούς παράγοντες, προσφέροντάς του πλήρη στεγάνωση. Η μελέτη σύνθεσης του UltraΤΜ Aqua Proof χρησιμοποιεί υλικά προηγμένης τεχνολογίας, που ενεργοποιούν σχηματισμούς κρυστάλλων εσωτερικά των πόρων και των τριχοειδών του σκυροδέματος, χωρίς να επηρεάζουν καμία από τις υπόλοιπες ιδιότητές του. Με αυτό τον τρόπο, ήδη από το στάδιο της σκυροδέτησης, το σκυρόδεμα γίνεται μόνιμα στεγανό με αποτελεσματική αντιμετώπιση της διείσδυσης του νερού και άλλων υγρών.

High Early Strength (σκυρόδεμα υψηλών πρώιμων αντοχών)

Για να καλύψει τις ανάγκες του εργοταξίου που έχει αυστηρές διορίες και απαιτητικά στάδια ολοκλήρωσης, η Lafarge Beton ανέπτυξε το Ultra™ High Early Strength ώστε το σκυρόδεμα να αποκτά υψηλές αντοχές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Dry (ύφυγρο σκυρόδεμα ειδικών εφαρμογών)

Προορίζεται κυρίως για εφαρμογές δαπέδων και οδοποιίας (διαχωριστικά στηθαία σκυροδέματος). Πλεονεκτήματά του η υψηλή αντοχή, η δυνατότητα μεταφοράς με φορτηγά αδρανών και το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος. Διατίθεται σε όλες τις κατηγορίες αντοχής.

Fill (σκυροδέματα απλών εφαρμογών)

Το UltraΤΜ Fill προσφέρει ένα σύνολο έξυπνων λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σκυροδέματος για μη δομικά στοιχεία όπως στα: Tranchees – Υλικό πλήρωσης ορυγμάτων. Έχει εξαιρετική εφαρμογή στην πλήρωση μικρών και μεγάλων ορυγμάτων που συνδέονται με έργα οδοποιίας και επιδιορθώσεις/εγκαταστάσεις δικτύων, που υλοποιούνται από διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, αποχετευτικά δίκτυα, καλωδιακά δίκτυα κ.λπ.). Είναι εύκολα επανεκσκάψιμο (μηχανικά ή όχι) στην περίπτωση ανάγκης επιδιορθώσεων (κάλυψη υπονόμων, αγωγών νερού, φυσικού αερίου κ.λπ.).