Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

28.11.2017
Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης είναι ένα παραλιακό μέτωπο μήκους πέντε χιλιομέτρων, το οποίο παραδόθηκε στους δημότες της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2013, ύστερα από 2,5 έτη.

Η ανάπλαση της Νέας Παραλίας από τον Λευκό Πύργο, το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής αποτελεί μια παρέμβαση σε συνολικά πάνω από 150.000 μ2. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα δημόσια έργα που υλοποιήθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για την ανάπλαση της παραλίας χρησιμοποιήθηκε διακοσμητικό δάπεδο Artevia® Desactive, με το οποίο στρώθηκαν όλες οι διαδρομές. Η ανάπλαση δημιούργησε επίσης μια σειρά 16 θεματικών πάρκων (θέατρο, αναψυκτήρια κ.ά.), στα οποία επίσης χρησιμοποιήθηκε Artevia®. Συνολικά περίπου 70.000 μ2 της Νέας Παραλίας καλύπτονται από σκυρόδεμα Artevia® Desactive. Χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του και το συνδυασμό ανθεκτικότητας και υψηλής αισθητικής, η λύση αυτή ανταποκρίθηκε πλήρως στις προδιαγραφές του έργου και τις προσδοκίες των υπεύθυνων μηχανικών. Η αντιολισθηρή επιφάνεια μεγάλης ανθεκτικότητας του Artevia® Desactive, καθιστά το δάπεδο απόλυτα ασφαλές για το χρήστη, παραμένοντας άνετο στο περπάτημα.