Εμπορικό κέντρο Θεσσαλονίκης

28.11.2017

Στο χώρο στάθμευσης ενός νέου εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι χτισμένος σε έδαφος με κλίση, έπρεπε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των πεζών όσο και των οδηγών αυτοκινήτων, αποφεύγοντας λιμνάζοντα νερά σε ισχυρές βροχοπτώσεις.

 

Ένα σύστημα αποχέτευσης, η πρώτη λύση που εξετάστηκε, αποδείχθηκε πάρα πολύ ακριβό. Ως αποτέλεσμα, επιλέχθηκε η κάλυψη της επιφάνειας του χώρου στάθμευσης με το  υδατοπερατό σκυρόδεμα Hydromedia™ .Το σύστημα λειτουργεί ως «ασπίδα» στη δυνατή βροχή, καθώς το σκυρόδεμα μαζί με την υπόβαση των αδρανών συμπεριφέρονται ως μέσα απορρόφησης. Τα αδρανή αποτρέπουν την υπερφόρτωση του δικτύου αποχέτευσης και φιλτράρουν τα ιζήματα και τα στερεά σωματίδια, που μεταφέρονται από το νερό της βροχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκυρόδεμα είναι αρκετά ισχυρό για να αντέχει το βάρος των φορτηγών παράδοσης.